Bydgoščiuje (Bydgoszcz, Lenkija) prasidėjo  pasaulio U23 imtynių čempionatas. Pirma varžybų diena nesėkmingai susiklostė mūsų šalies klasikams.

Svorio kategorijoje iki 85 kilogramų Eividas Stankevičius kvalifikacinėje dvikovoje rezultatu 1:2 pralaimėjo būsimam čempionui vengrui Erikui Szilvassy.

Vengro pergalių dėka lietuvis pateko į paguodos turnyrą. Deja, paguodoje E.Stankevičiui taip  pat pritrūko sėkmės. Kaunietis tik prasidėjus dvikovai jau pirmomis sekundėmis pavojingai krito ant peties ir vienu metu net buvo abejonių ar jis tęs pasirodymą. Tačiau, kiek atsigavęs, Eividas efektingu metimu sumažino pranašumą, bet to pergalei nepakako.

Pasaulio U23 imtynių čempionate Eividas Stankevičius užėmė 13-tą vietą tarp 25 dalyvių.

 

Paulius Galkinas (iki 75 kg) pirmajame rate 0:8 pralaimėjo šių metų pasaulio jaunimo čempionato prizininkui azerbaidžaniečiui Nasirui Hasanovui ir liko 18-oje vietoje (23 dalyviai).

Romas Fridrikas (iki 98 kg) aktyviai pradėjo dvikovą su lenku Rafalu Krajewskiu ir niekas negalėjo pranašauti negeros baigties. Po staigaus pervedimo visaginietis išsiveržė į priekį ir buvo panašu, kad kontroliavo situaciją. Dar po kelių sekundžių Romas pamėgino pakartoti sėkmę atnešusią ataką, tačiau lenkas perskaitė ketinimus ir išlygino rezultatą.

Perkūnas iš dangaus driokstelėjo antro kėlinuko pradžioje. Abu atletai gan noriai pasirinko kovą „kryžiuje“, tačiau lenko sprendimas atakuoti buvo greitesnis. R.Krajewskis atliko metimą per save ir paguldė romą ant menčių.

Romas liko devynioliktoje vietoje (23 dalyviai).

 

Valdas Malinauskas