Pagėgiuose vykusiame Lietuvos imtynių jaunimo čempionate dėl dešimties medalių komplektų varžėsi pajėgiausi šalies „laisvūnai“.

Pagėgiuose Algimanto Mackaus gimnazijos sporto salėje kovo 23 dieną vyko Lietuvos laisvųjų imtynių jaunimo čempionatas.

Varžybos vyko pagal UWW taisykles dešimtyje svorio kategorijų kurių amžius nuo 16 – 20 metų. Pakako vienos rankos pirštų suskaičiuoti dvidešimtmečius. Pagrindą sudarė 17 – 18 metų vaikinai.

18 – 20 metų Lietuvos čempionais tapę sportininkai įgyja teisę dalyvauti Europos ir pasaulio jaunimo čempionatuose. Tačiau iš dešimties svorio kategorijų pusė čempionais tapusių sportininkų negalės dalyvauti minėtose varžybose, kadangi jų amžius yra 16 – 17 metų, t. y. jaunesni, negu keliami reikalavimai.

Daugiausiai Lietuvos čempionų  šioje amžiaus grupėje iškovojo Šiaulių m. sporto gimnazijos atletai – varžybų „auksą“ laimėjo Gvidas Jovaiša (svorio kat. iki 57 kg), Gytis Jovaiša (svorio kat. iki 70 kg) ir Vadimas Babuškinas (svorio kat. iki 74 kg). Jie visi trys jau yra tapę šių metų nugalėtojais tarp suaugusių, o Gvidas Jovaiša ir Vadimas Babuškinas prie savo kolekcijos spėjo prisidurt ir šių metų Lietuvos jaunių čempionų titulus.

 Tiek Gvidas, tiek Vadimas yra septyniolikmečiai ir galės atstovauti Lietuvai Europos ir pasaulio čempionatuose tik jaunių amžiaus grupėje („kadetuose“).

Reikėtų išskirtinai paminėti buvusį klaipėdietį Vadimą Babuškiną, kuris po rimtos kojos traumos atsistatė ir dabar stebina trenerius ir žiūrovus demonstruodamas aukštą meistriškumo lygį, nors finalinėje kovoje su komandos draugu buvusiu kelmiškiu Ugniumi Simanauskiu, teko rimtai paplušėti.

Raseiniškiai Leandras Nutautas svoryje iki 65 kg ir Dominykas Viliušis svoryje iki 79 kg (tren. Valdas ir T. Grišiai) taip pat buvo žymiai pranašesni už savo varžovus ir tapo Lietuvos čempionais. Imtynių specialistai, stebėję Dominyko Viliušio kovas, vienareikšmiškai pripažino, kad tai sportininkas, kuris galėtų deramai atstovauti Lietuvai tiek Europos ir pasaulio jaunimo čempionatuose.

Kelmiškiai Aurimas Kuoris svoryje iki 92 kg ir Klaidas Pluščiauskis svoryje iki 97 kg (tren. S. Jurčys ir N. Peleckis) taip pat buvo visa galva aukštesni už savo priešininkus ir yra neabejotini savo kategorijų lyderiai.

Pirmą kartą Lietuvos jaunimo čempionu tapo jaunasis trenerio Mindaugo Jurkyno auklėtinis  vilkaviškietis Arnas Okunis (svorio kat. iki 61 kg).

Brandžias imtis rodė radviliškietis Kornelijus Stulginskas, rungęsis svoryje iki 86 kg (tren. J.Kvietelaitis).

Niekas neprilygo sunkaus svorio atletui klaipėdiečiui Robertui Timinskui (svorio kat. iki 125 kg, tren. A.Iljin).

Teisę dalyvauti Europos ir pasaulio čempionatuose iškovojo penki „laisvūnai“: Gytis Jovaiša, Dominykas Viliušis, Kornelijus Stulginskas, Aurimas Kuoris ir Robertas Timinskas. Tik ar visi sportininkai tam rimtai ruošiasi?

Europos jaunimo čempionatas vyks Romoje (Italija) liepos 30 – rugpjūčio 5 dienomis. Pasaulio čempionatas numatytas Trnavoje (Slovakija) rugsėjo 17 – 23 dienomis.

Varžybų vyr. sekretorius Jonas Kemzura

 

 

Svorio kategorijose nugalėtojais tapo:

Sv. kat. Dalyvių

skaičius

Vardas/pavardė Miestas/rajonas
57 7 Gvidas Jovaiša Šiauliai-Pagėgiai
61 10 Arnas Okunis Vilkaviškis
65 7 Leandras Nutautas Raseiniai
70 10 Gytis Jovaiša Šiauliai-Pagėgiai
74 8 Vadima Babuškin Šiauliai-Klaipėda
79 8 Dominykas Viliušis Raseiniai
86 5 Kornelijus Stulginskas Radviliškis
92 4 Aurimas Kuoris Kelmė
97 8 Klaidas Pluščiauskis Kelmė
125 5 Robertas Timinskas Klaipėda