Klaipėdos imtynių bendruomenėje pastarosios dienos išskirtinės – šiandien gražų 80-ies metų jubiliejų švenčia daugkartinis Lietuvos čempionas Jonas Gudaitis, o rytoj 70-ies metų sukaktį minės taip pat prieš keliasdešimt metų Lietuvoje graikų-romėnų imtynių čempionatuose bei tarptautiniuose turnyruose lygių neturėjęs Jonas Ruškys.

Įdomu tai, kad jubiliejų švenčiantis J. Gudaitis yra puikiai žinomo Lietuvos krepšininko Artūro Gudaičio senelis. Pastarasis dabar krepšinį žaidžia Milano „Olimpia“ ekipoje.

„Labiau norėčiau, kad anūkas žaistų Lietuvoje. Aš esu Lietuvos patriotas ir manęs iš gimtosios šalies niekas neišvežtų, tačiau dabartinis jaunimas yra kitoks – drąsesnis ir labiau linkęs veltis į avantiūras. Kiekvienas žmogus renkasi tai, kas jam geriausia. Svarbu, kad anūkas tobulėtų ir kiltų krepšinio karjeros laiptais“, – pabrėžė krepšininko senelis J. Gudaitis.

Tiek jis, tiek krepšininko tėtis (taip pat vardu Artūras) – Lietuvos graikų-romėnų imtynių čempionai, Baltijos šalių, tarptautinių turnyrų nugalėtojai.

„Mūsų šeimoje sportas, ištvermė, drausmė, dienos režimas buvo skiepijami nuo vaikystės. Ir Artūrą buvau nuvedęs į imtynių treniruotes, tačiau tai jo „neužkabino“, jis mieliau žaidė krepšinį„, – prisiminė J. Gudaitis.

Paulius Matulevičius