GR – 87 kg kvalifikacija Martynas NEMSEVIČIUS (LTU) – Kalidinas ASIKEJEVAS (KGZ) „švari” pergalė (mentės)

Martyno raktas į pergalę kvalifikacinėke dvikovoje – metimas per petį ir plius 4 taškai. Tai dar ne pergalė, bet jau yra tam tikra erdvė improvizacijai. Kirgizui K.Asekejevui rezultatas pradėjo spausti smegenis. Noras kuo greičiau atsilošti varžovui kainavo daug jėgų. Dar pirmame kėlinuke kirgizo kvėpavimą tikriausiai palaikė gyvenimo sąlygos netoli Isyk Kulio ežero prisišliejusioje vienoje iš viršukalnių. Gal Mažvydo, o gal Dotnuvos ar Žalgirio vardu pavadintų viršūnių papėdėje prabėgusios treniruotės praturtino kirgizo plaučius. Tačiau veikliosios medžiagos išseko eilinio mėginimo atlikti veiksmą metu ir, galiausiai, kirgizas liuobtelėjo ant kilimo. Mentės. Martynas Nemsevicius keliauja į kitą etapą.

 

GR – 87 kg 1/8 Final (SWE) Kristoffer Zakarias BERG – (LTU) Martynas NEMSEVIČIUS 5:2

Šiandien antras lietuvis neperkopė švedų barjero. Kristofferis Zakarias Berg – puikiai kelią link pjedestalo žinantis atletas. Jaunas švedas, kuris yra Rio olimpinių žaidynių dalyvis, nuo 2012 metų malasi ant nugalėtojų pakylos, o pernai jam pavyko užkopti ant aukščiausio Europos U23 laiptelio. Nepaisant varžovų titulų, Martynas Nemsevicius pirmame kėlinuke parodė dantis ir turėjo puikų šansą prikrapštyti taškų parteryje.

Jovalas parteryje dėl balų ant imtynų kilimo tęsėsi kone pusę kėlinuko. Panevėžietis nesidavė susukamas ir sugebėjo išsikapanoti į viršų (1:1). Toliau, kažkur matytas epizodas – mėginimas atlikti ridenimą neišdega, maža to, Martynas pats atsidūrė pavojingoje padėtyje (1:3). Prie visų bėdų prisidėjo įspėjimas antro kėlinuko debiute (1:5). Viltis įsižiebė, kuomet po švystelėjimo Z.Bergas nusileido už kilimo ribos (2:5). Visgi, švedas daugiau klaidų nedarė ir išsaugojo pranašumą iki finalinio švilpuko.

Ketvirtfinalyje Z.Bergas pralaimėjo rusui Čingizui Labazanovui ir užvėrė Martynui duris įhttps://youtu.be/OcFdi6-PYdM paguodos turnyrą.