Lenkijoje vykusiame tarptautiniame moterų imtynių jaunių turnyre „Czarny Bor 2018“ Šiaulių sporto gimnazijos auklėtinės Gabija Dilytė ir Ineta Dantaitė iškovojo bronzos medalius.

Svoryje iki 53 kilogramų kovojusi Gabija Dilytė (27 dalyvės) nusileido tik prancūzei Sarai Ettaki, tačiau pranoko Oliwią Oparczyk ir Astorią Bublas iš Lenkijos, vokietę Luną Rothenberg, Aleksandrą Kisliakovą iš Baltarusijos, švedę Ellen Ostman ir imtyje dėl trečios vietos įveikė prancūzę Amel Rebihą.

 Ne ką mažiau darbo turėjo Ineta Dantaitė (61 kg; 28 dalyvės). Šiaulietė tris varžoves patiesė ant menčių, vieną kovą laimėjo taškais, tačiau pralaimėjimas čekei Annai Michalcovai neleido Inetai pakilti dar aukščiau. Pirmuose ratuose Ineta nugalėjo lenkaites Natalią Przezdzik, Weroniką Kapinos ir Gerdą Barth, savo treniruočių partnerę Gabrielę Dilytę ir lemiamoje imtyje dėl bronzos Nicą Slavicą Andelis iš Kroatijos.

Mažajame finale grūmėsi, tačiau patyrė nesėkmes ir penktąsias vietas užėmė Viktorija Augustauskaitė (59 kg; 8 dalyvės) ir Vestina Danisevičiūtė (49 kg; 18 dalyvių).

Tarp dešimties pajėgiausių įsiterpė Auksė Rutkauskaitė (55 kg) ir Greta Čeponytė (76 kg).

Be pergalių neliko Laura Stanelytė (57 kg) ir Gabrielė Dilytė (61 kg), tačiau jų pasiektų laimėjimų nepakako aukštesniems rezultatams.

Tarptautiniame turnyre Lenkijoje kovojo 573 atletės iš 16 šalių.

Valdas Malinauskas