Šiaulių sporto gimnazijos direktoriaus pavaduotojas ugdymui, o taip pat ir šalies moterų imtynių treneris Andrius Stočkus neslepia džiaugsmo, kad pagrindinės Lietuvos metų varžybos vyks vos ne jo darbo vietoje.

„Tai antros rimtos varžybos praeitų metų gegužę duris atvėrusioje gimnazijos salėje. Pirmos – rudenį vykęs tarptautinis Rimanto Bagdono turnyras, o dabar visu gražumu Lietuvos čempionatas“, – pasakoja A.Stočkus.

Treneris neslepia, kad čempionatas kiek sujaukė pasiruošimo grafiką, nes šiuo metu aplinkinėse valstybėse vyksta labai rimtos treniruočių stovyklos, kuriose neprošal būtų dalyvauti mūsų rinktinės lyderėms.

„Kasmet sprendžiam šią dilemą. Ankščiau Danutės Domikaitytės pasitraukimo iš čempionato gal nieks ir nepastebėtų, bet dabar „išimti“ keturių lyderių nenorim, nes susirinks draugai, gimnazistai, pedagogai, pažįstami, artimieji, kurie nedažnai mato imtynininkes aukšto lygio varžybose Lietuvoje. Kita vertus, man pačiam įdomu į namuose kovojančias atletes pažiūrėti iš psichologo pozicijų. Ne kartą mačiau, kaip sportininkes artimų ir pažįstamų aplinkoje apima mandražas ir jos privelia klaidų. Prieš kelis metus lyderės tiesiog subyrėjo vieno žinomo turnyro metu, kuris vyko sostinėje“,- prisimena psichologijos mokslų daktaro disertaciją kišenėje turintis A.Stočkus.

Moterų imtynių specialistas pasidžiaugė, kad auga nauja imtynininkių karta, kuri jau dabar pasiryžusi kovoti dėl vietos po saule. Treneris tikina, jog iššūkį pajėgiausioms Europos ir planetos imtynininkėms pasiryžusios mesti jaunosios Auksė Rutkauskaitė, Greta Čeponytė ir Viktorija Augustauskaitė, pirmos dvi paminėtos panelės imtynių abėcėlės pramoko kituose miestuose. „Šiaulių sporto gimnazija yra ta vieta, kurioje merginos, siekiančios sporto karjeros, gali rezultatus pasiekti trumpiausiu keliu. Joms čia sudarytos palankiausios sąlygos Lietuvoje. Bet sakyti, kad esame pasaulio bamba, būtų neteisinga. Mes esame dėkingi tiems centrams, kurie supranta gimnazijos svarbą ir nesudaro kliūčių talentingoms ir pakankamai gerai paruoštoms panelėms atvykti į Šiaulius. Ypač malonus bendradarbiavimas sieja su Anykščių krašto ir Kauno treneriais“, – savo kolegoms iš kitų regionų dėkoja treneris.

Kalbėdamas apie tolimesnius planus, A.Stočkus kelissyk pabrėžė dalyvavimo reikšmingiausiame, pasak trenerio, moterų imtynių turnyre Švedijoje. „Jei norime tobulėti, būtina kovoti su pajėgiausiomis planetos imtynininkėmis iš JAV, Rusijos, Švedijos ir ypač ir Japonijos. Visas šis žiedas ir dar daug daugiau suvažiuos į turnyrą Klippane. Todėl merginų nenorime sekinti emociškai ir tikimės, kas šalies čempionatas praeis sklandžiai, be jokių emocinių ir psichologinių protrūkių“, – viliasi moterų imtynių specialistas.

Valdas Malinauskas

Čempionato programa

Čempionato vieta – Šiaulių sporto gimnazijos sporto salė, Vilniaus g. 297

Šeštadienis, sausio 19 diena

10.00 – 15.00 – preliminarios kovos
16.00 – 16.30 – čempionato atidarymo ceremonija
16.30 – 18.00 – kovos dėl trečios vietos
18.00 – 20.00 – finalai