73-ią šalies imtynių čempionatą akylai stebėjo vienas garsiausių Lietuvos laisvųjų imtynių trenerių Fiodoras Vladimirovas. Šiemet kovą 75-metų jubiliejų švęsiantis Radviliškio rajono garbės pilietis gyrė kovotojų ryžtą, kuris neblėso iki vėlų vakaro vykusios finalinės dalies pabaigos.

Portalas imtynes.lt pasiteiravo, kaip sekėsi radviliškiečiams?  

Šiemet finale kovojo keturi mūsų rajono imtynininkai: Simas Asačiovas, Nedas Rasiulis, Kornelijus Stulginskas ir Žygimantas Krivickas. Aukso nepaėmė, bet labai nenusimenu. Trys finalistai jauni, o vienam, Simui Asačiovui, šiemet sukaks 39-eri. Be to, dviem teko kovoti su neabejotinais lyderiais – Andrium Mažeika ir Edgaru Voitechovskiu.   

Ką galėtumėte pasakyti apie čempionato lygį?

Atkreipiau dėmesį į gan kokybišką teisėjavimą. Patiko. Be to, labai išsilygino dalyvių meistriškumas. Išskyrus du lyderius, kitiems kovojant dėl medalių negalima buvo tausoti jėgų, intriga išlikdavo iki paskutinių sekundžių. 

Ir finaluose?

Finalai pareikalavo daug jėgų, atletai buvo kiek „pasėdę“. Manau, kad kovos būtų dar įdomesnės, jei imtynininkai į lemiamas grumtynes stotų pailsėję, atsigavę. Dėl to man labiau patikdavo toks varžybų formatas, kuomet finalai vykdavo kitą dieną. Jei žiūrovai pavargo, tai ką kalbėti apie sportininkus. Tačiau visumoje čempionatas vyko šventiškoje aplinkoje ir varžybas buvo malonu stebėti.

Valdas Malinauskas