Vilniaus rajonas augina raumenis. Pernai rudenį rajono valdžia palaimino inventoriaus įsigijimą, o jau šiemet į rajoną atkeliavo naujas varžybinių išmatavimų imtynių kilimas. Ketvirtadienį naują pirkinį „pakrikštijo” į imtynių turnyrą  Vaidotuose sugužėję jaunieji atletai.

„Šiuo metu jis patiestas Vilniaus technologijų, verslo ir žemės ūkio mokyklos sporto salėje, bet kilimas yra mobilus, lengvai išrenkamas ir transportuojamas. Todėl yra minčių dalį kilimo panaudoti užsiėmimams kitoje salėje. Apskritai, yra noro ateityje plėstis daugiau”, – apie planus kalbėjo treneris Albertas Kudulis.

Nauju kilimu džiaugėsi ir mokyklos direktorius Valdas Kazlauskas, kuris viliasi, kad imtynėms tinkamos sąlygos privilios daugiau ne tik mokyklos, bet ir miestelio bei apylinkių jaunimo. „Pačioje mokykloje sporto užsiėmimų pasirinkimas kol kas skurdus. Tikiuosi, kad treneris Albertas išjudins jaunimą, o tam sąlygos kaip ir palankios. Viskas trenerio rankose, jaunimas turi daug pagundu, reikia sugebėti jį nukreipti teisinga vaga. Mokykloje buvau įkūręs nedidelę kultūrizmo salę, vaikai su entuziazmu savarankiškai sugūžėjo į pirmas pratybas. Deja, neturėjome prižiūrinčio specialisto, ir,  matyt, nesulaukę greitų rezultatų, vaikai pamiršo kelią į salę. Norisi tikėti, kad imtynės mokykloje apsistos ilgam”, –  kalbėjo direktorius.

Varžybose, kurioje jaunieji klasikai išmėgino naujutėlaitį imtynių kilimą,  dalyvavo apie 40 vaikų iš Vilniaus ir Vilniaus rajono. Jaunųjų imtynininkų kovas atvyko stebėti prie šios sporto šakos plėtros rajone ženkliai prisidėję Vilniaus rajono tarybos nariai Antonas Stankevičius ir Zigmundas Ždanovičius, rajono sporto mokyklos vadovas Marjanas Kačanovskis bei Lietuvos imtynių federacijos prezidentas Giedrius Dambrauskas.

Varžybas padėjo surengti treneriai žymūs šalies treneriai olimpietis Ruslanas Vartanovas, Vladimiras Audickas ir Nikolajus Ilkevičius.

Valdas Malinauskas