Pirmadienį Serbijoje startuoja Europos imtynių U23 čempionatas. Novi Sado miesto „Spens“ sporto halėje dėl apdovanojimų galynėsis graikų-romėnų, moterų ir laisvųjų imtynių stilių atletai ir atletės.

Europos čempionate mūsų šalies garbę gins klasikai ir laisvūnai, o merginos toliau ruošis kitiems startams.

Pirmadienį ant kilimo žengs du Klaipėdos miesto atstovai – Paulius Galkinas (77 kg, 20 dalyvių) ir Martynas Nemsevičius (87 kg, 14 dalyvių).

Paulius Galkinas 1/8 finalo sieks palaužti Europos jaunių čempioną ir pasaulio jaunių vicečempioną bei Euopos jaunimo čempionato prizininką Seraną Akkoyuną iš Turkijos. Antrame etape tektų kovoti su čeko Danieko Vargos ir kroato Antonio Kamenjasevičiaus poros nugalėtoju. Jei čeko sportinė biografija nėra įspūdinga, tai kroato statistikoje yra du Europos U23 čempionatų sidabro medaliai.

Martynas Nemsevičius ketvirtfinalyje susikaus su Europos čempionato septintos vietos laimėtoju serbu Zarko Dickovu. Pergalės atveju jo lauks galingi oponentai – praeitų metų pasaulio U23 čempionas Semionas Novikovas iš Ukrainos ir to paties čempionato septintos vietos laimėtoju Guramiu Checurianiu ir Gruzijos.

Antradienį, kovo 5 dieną, kovos Kristupas Šleiva (67 kg) ir Titas Kerševičius (72 kg).

Graikų-romėnų imtynių rinktinės treneris Mindaugas Ežerskis.

Laisvūnai ant imtynų kilimo žengs savaitės pabaigoje. Kovo 8 dieną risis Lukas Krasauskas (97 kg), o Artiomas Auga (70 kg) ir Andrius Mažeika (74 kg) grumsis kovo 9 dieną.

Atletus čempionatui ruošė treneris Sergejus Kasimovas.

Valdas Malinauskas