Antradienį Novi Sade vykstančiame Europos U-23 Europos čempionate ant imtynių kilimo žengs dar du mūsų šalies klasikai. Svoryje iki 67 kilogramų Kristupas Šleiva (67 kg, 15 dalyvių) susitiks su principiniu varžovu Artūru Politajevu iš Ukrainos, o Titas Kerševičius (72 kg, 17 dalyvių) kovos su kroatu Pavelu Puklavecu.

Apie būsimą Kristupo Šleivos kovą savo mintimis pasidalino pirmasis treneris Vladimiras Audickas ir didžiausias Kristupo fanas jo tėvas Rolandas.

Vladimiras Audickas


„Jiedu su Politajevu daugiau kapojosi jaunių čempionatuose. Jau senokai nebuvo susitikę. Žinau, kad ukrainietis buvo patyręs traumą ir šešis mėnesius nesitreniravo. Jaunas ukrainietis dominuoja savo šalies čempionatuose, o tai daug apie ką pasako. Visgi kažkodėl tikiu, kad Kristupas jam pirmame kėlinyje sugalvos kokį nors metimą. Bent vieną, bet atliks. Toliau svarbu atstovėti parterį ir atlaikyti tempą. Kažkaip norėtųsi, kad neįsiveltų į rizikingus paėmimus. Politajevas galingas, bet tikrai nėra tas, kurio Kristupas neįveiktų. Bus sunku, bet ir anam nelengva – šiaip ne taip, ukrainietis šiam čempionatui sudegino iki 10 kilogramų. Šis reikalas gali jam atsiliepti“.

Rolandas Šleiva


„Na nėra gerai, kad pirmoje kovoje bus Politajevas. Abu geri, turėtų susitikti finale, o ne pirmame rate. Politajevas dar pernai imtyniavo sunkesnėje kategorijoje, kiek žinau, jis žiauriai daug metė svorio, kokius 10 kilogramų tikrai. Nesitiki, kad jis ant kilimo bus šviežias. Šį momentą reikėtų išnaudoti. Apskritai, Kristupui teko sunkus pogrupis. Čia be Artūro Politajevo yra ir Alanas Mirzojanas iš Rusijos. Mano nuomone, tai pajėgiausi imtynininkai. Kristupas yra juos įveikęs, todėl nemanau, kad čia yra aiškus favoritas. Lems smulkmenos ir nervai. Visgi galvoju, jei bus įveiktas Politajevas, Kristupas kovos finale“.

Valdas Malinauskas