Eividas Stankevičius (87 kg) vėl subuksavo dvikovoje prieš Ukrainos imtynių žvaigždę Žaną Beleniuką. Lygiai prieš pusmetį pasaulio čempionate Budapešte Beleniukas paėmė savo taškus ir ramiai fechtavosi iki finalinės sirenos. „Žinau, kaip su juo kovoti“, – iškart po pralaimėjimo kalbėjo kaunietis. Visgi, savo amato meistrą, o kaip kitaip pasakysi apie pasaulio ir Europos čempioną bei olimpinių žaidynių sidabro medalio laimėtoją iš Ukrainos, vien teorija įveikti keblu. Dvidešimt aštuonerių ukrainiečio patirtis ir ilgus metus šlifuota technika paėmė viršų, Eivydas dvikovą pralaimėjo trejais metais vyresniam atletui.

Ž.Beleniukas pateko į finalą ir surežisavo tokią situaciją – Eividą prastūmė į paguodą, kur dėl bronzos kausis su kroato dukart Europos U-23 čempionatų prizininko Ivano Hukleko ir pasaulio bei Europos U-23 čempiono vengro Eriko Szilvassy poros nugalėtoju.

Justo Petravičiaus (63 kg) kelias link trečios vietos labiau vingiuotas, nes, norint savimi grožėtis stovint ant pjedestalo trečios vietos laiptelio, paguodoje teks kovoti bent du kartus. Sėkmės prieš lenką Michalą Jaceką Traczą atveju, tauragiškiui tektų pečius suremti su prieš mėnesį iškeptu Europos U-23 čempionu Levaniu Kavdžaradze iš Gruzijos.

Laukia įdomus savaitgalis.

Valdas Malinauskas