Savaitgalį baigėsi tarptautinis imtynių turnyras „Anykščiai 2019”. Varžybose dalyvavo virš 170 jaunųjų klasikų iš Latvijos, Norvegijos, Izraelio, Baltarusijos, Ukrainos ir Lietuvos. 

Anykštėnai įsivažiavo ir jau antrus metus paeiliui surengia pakankamai aukšto lygio imtynių turnyrą. Visų pirma, ženkliai pagausėjo aukšto lygio jaunųjų imtynininkų gretos. Ta pajuto ir mūsų šalies jaunieji imtynininkai, kuriems atiteko tik 5 aukso medaliai. Kitus 14 vertingiausių apdovanojimų išsivežė turnyro svečiai.

Neprasmuko be dėmesio ir du specialieji prizai geriausiems šalies ir užsienio atletams. Įspūdingais diržais buvo apjuosti Nojus Asipauskas iš Panevėžio ir  Izraelio atstovas Fetene Moshe Amara.

Paprašytas įvertinti lietuvių pasirodymą, vienas turnyro organizatorių ir treneris Renatas Puikis priminė, kad visi užsieniečiai atstovavo pajėgiems klubams ir yra savo šalies rinktinių lyderiai. „Penki aukso medaliai liko Lietuvoje, gal ir neblogai. Visada norisi išgauti maksimumą, tačiau varžovai labai pajėgūs. Vertinu pagal savo auklėtinius. Trys anykštėnai suklupo finaluose ir jiems neturiu jokių priekaištų. Varžovai šiai dienai daugiau verti aukso. Be sportinės pusės noriu pasidžiaugti varžybų atmosfera – esu tikras, kad kitąmet į Anykščius veršis dar daugiau kovotojų iš užsienio. Norvegai jau rezervavo sau vietą“, – pasakojo R.Puikis.

Po turnyro 40 varžybų dalyvių iš Ukrainos, Izraelio, Norvegijos ir Lietuvos pasiliko tarptautinėje treniruočių stovykloje, kur ruošis būsimiems vasaros startams.

Valdas Malinauskas

Turnyro nugalėtojais svorio kategorijose tapo:

Jaunučiai (75 dalyvis)

27 Šiaulių raj. Domantas MERKELIS
30 Panevėžys Vakaris ŠAKĖNAS
33 Gardinas (BLR) Matvei KOPYTKO
37 Rezeknė (LAT) Kirils ŽIVKOVS
41 Rezeknė (LAT) Artis ELKSNIS
45 Vinica (UKR) Dmytr ZAIETS
50 Klaipėda Neilas STANIŠAUSKAS
55 Rezeknė (LAT) Daniils GROMS
66 Vilnius Nazar RYNKĖVIČ

 

Jauniai (91 dalyvis)

38 Izraelis Fetene MOSHE AMARA
41 Daugpilis (LAT) Konstantins GEIKINS
44 Daugpilis (LAT) Aleksandrs TUMAREVIČS
48 Lyda (BLR) Andrej SIOMIN
52 Lyda (BLR) Aleksei ŠIMANOVIČ
57 Lyda (BLR) Zahar MARCINKĖVIČ
62 Panevėžys Nojus ASIPAUSKAS
68 Gardinas (BLR) Vladislav DUBROVSKIJ
75 Joniškis Paulius PONELIS
85  Vilnius Nikita JERMAKOV