Šiandien Pontevedroje (Ispanija) prasidėjo Europos jaunimo imtynių čempionatas. Varžybose kovos graikų-romėnų, moterų ir laisvųjų imtynių stilių imtynininkai.

Pabellón Municipal De Los Deportes De Pontevedra arenoje pirmieji kovas pradėjo klasikai. Pirmą varžybų dieną jėgas išmėgio mūsų šalies atletai Gytis Kulevičius (63 kg; 19 dalyvių) ir Arminas Lygnugaris (77 kg; 24 dalyviai).

A.Lygnugaris aštuntfinalyje rezultatu 3:1 įveikė šveicarą Yvesą Muellhauptą, o ketvirtfinalyje nepaliko vilčių italui Lucai Russo (5:0) ir pateko į pusfinalį.

 

Pusfinalyje dėl išėjimo į finalą teko grumtis su Rusijos atstovu Chamidu Isajevu, kuris per 40 sekundžių suvyniojo Europos jaunių čempionato prizininką Teodorą Domozinovą iš Bulgarijos.

Pusfinalio kova vyko emocingai, o užsitęsusiose pauzėse teisėjai ilgai ieškojo sprendimų. Keli jų vertinimai kėlė abejonių, tą galima pamatyti vaizdo įraše. Pirmame kėlinuke po Armino staigaus judesio Isajevo pėda bliumptelėjo už kilimo. Lyg ir taškas, tačiau teisėjai to momento neįžvelgė. Netrukus antrame ginčytiname epizode kaunietis ties kilimo riba nubloškė Isajevą už kilimo ir ši situacija liko be įvertinimo, nes, neva, abu varžovai klūpojo ant kelių. Gal būt. Trečias momentas – ruso nubloškimas už kilimo paskutinėmis pirmo kėlinuko sekundėmis – kojos atplėštos nuo kilimo, varžovas visu pajėgumu drioksteli ant krūtinės. Įvertnimas – vos taškas, kaip už elementarų užžengimą už kilimo. Antrą dalį rusas pradėjo presingu ir uždirbo tašką. Dvi plius minutės fechtavimo teisėjų neįtikino ir nugalėtoju buvo paskelbtas Isajevas (1:3).

Rytoj Arminas paguodoje dėl bronzos kausis su gruzino Nikaso Ščerbakovi ir bulgaro Teodoro Domozinovu poros nugalėtoju.

A.Kulevičius jau pirmame kėlinuke krito prieš gruziną Lerį Abuladzę (0:10).

Valdas Malinauskas