Faensoje (Italija) vykstančiame Europos jaunių čempionate tik Rokui Čepauskui pavyko iškovoti dvi pergales ir patekti į pusfinalį.

Deja, Europos jaunių imtynių čempionate Rokas Čepauskas (45 kg) po laimėtų dviejų kovų paeiliui pusfinalyje nusileido Daniilui AGAEVUI iš Rusijos.

Abi Roko pergalės buvo pavyzdinės ir greitaeigės. Graikas Theodoros Athanasiadis ant menčių atsidūrė nespėjęs apšilti. Tuo tarpu rumunui Gheorghitui Ionui Scheului R.Čepauskas atliko ridenimus ir atraktyvų metimą su galvos užgriebimu per save.

Pusfinalyje faktas toks – Rokas Čepauskas 0:8 pralaimėjo rusui Daniilui Agaevui ir į finalą nepateko. Liūdna? Taip. Visgi, reikia kai ką žinoti ir pripažinti. Penkiolikmečiui Rokui tai debiutinės varžybos U-17 čempionate. Vaikinas spardėsi ir neimitavo žaidimo – suktukas buvo? Buvo. Paėmimas už galvos buvo? Buvo. Ruso naudai suveikė patirties faktorius. Dabar pusfinalį prapylusiam vilniečiui reikia pamiršti nesėkmę ir ruoštis pagrindiniam gyvenimo mūšiui. Ko gero, laukia saulėtoji Armėnija.

 

 

Trenerio Olego Antoščenkovo komentaras: armėnui per anksti kabinami laurai; Rokui gali tekti kovoti ir su kroatu

Olegas Antoščenkovas neigia šimtaprocentę prognozę, kad rytoj Rokas Čepauskas dėl bronzos tikrai kovos su armėnu.

„Vilnietis Homerosą Arakelianą yra įveikęs turnyre Lydoje. Po dvikovos praėjo keturi mėnesiai ir, žinant, kokio pajėgumo armėnų mokykla, galėjo daug kas pasikeisti. Bet šiai minutei 1:0 Roko naudai, – turnyro Baltarusijoje niuansus prisimena O.Antoščenkovas. – Su kroatu Renato Osmanovičiumi priešinga situacija. Čekijos Chomutovo turnyro pirmoje kovoje kroatas Roką numetė nuo kelių, o bandymą atlikti vidinį suktuką varžovas perskaitė ir laimėjo dvikovą. Treniruočių stovyklose kroatas dirba Balkanų principu – tinginiauja, simuliuoja traumas, nuolatos rodo nepasitenkinimą. Per varžybas jis stebuklingai pasikeičia – gudrauja, ieško klaidų. Su tokiu varžovu reikia laikytis nuoseklios taktikos ir strategijos. Svarbu išvarginti, neskubėti, patikrinti kroato nervų sistemą. Ir dar kartą neskubėti, brandinti atakas.“

 

GR – 45 kg    1/2 finalo       Rokas ČEPAUSKAS – Daniil AGAEV (RUS) 0:9

GR – 45 kg 1/4 finalo Rokas ČEPAUSKAS – Gheorghita Ion SCHEUL (ROU) 11:0

GR – 45 kg 1/8 finalo Rokas ČEPAUSKAS (LTU) – Theodoros ATHANASIADIS (GRE) – pergalė mentėmis

 

Pirmadienį mūsų šalies klasikai  iškovojo vieną pergalę iš penkių

Pirmadienį trys atletai iš keturių iškrito po pirmo rato. Vienintelis sunkiasvoris Lukas Boguševičius galėjo kabintis už pjedestalo. Tam reikėjo, kad turkas pusfinalyje pažabotų 2018 metų Europos jaunių čempionato prizininką iš Gruzijos. Deja, turkas gruzinui pralaimėjo į vienus vartus.

 

 

Apmaudu dėl Damiano Matveikos. Atakoje užmintas užribis nerezultatyvioje kovoje su graiku tikrai ne tai, ko tikėjosi rinktinės  treneris Aleksandras Kazakevičius, sakydamas, kad auga neblogas arklys. Būten arkliškumo jaunajam Damianui ir pritrūko.

Treneris Olegas Antoscenkovas po Adomo Grigaliūno kovos tik skėstelėjo rankomis: „Turkas Adomo nepatemps. Parteris, parteris. Be jo į priekį nepajudėsime. Reikia išmokti kentėti”. Taip ir nutiko – turką užšachavo azerbaidžanietis, o tai reikškia, kad Adomui čempas baigtas.

Gediminas Aukscionis pirmasis padarė taškus ir pasimetė. Premjera su pilku serbu didžiojoje scenoje nepavyko. Tikėkimės, įgyta patirtis pravers ateity.

 

Birželio 17 d.

GR – 65 kg        kvalif.               (SRB) Aron VRABEL                  – (LTU) Gediminas AUKŠČIONIS  10:2

GR – 110 kg      kvalif.               (ITA) Gabriele ALFATTI            – (LTU) Lukas BOGUŠEVIČIUS 0:9

GR – 80 kg        kvalif.               (LTU) Damian MATVEIKO       – (GRE) Nikolaos IOSIFIDIS 1:1

GR – 55 kg        1/8 Finalo        (LTU) Adomas GRIGALIŪNAS – (TUR) Seyitcan BEYTEKIN 0:7

GR – 110 kg      1/4 finalo          Lukas BOGUŠEVIČIUS             – (TUR) Omer AYGUL – turko pergalė mentėmis

ANTRADIENINĖ NESĄMONĖ

Buvau post užvadinęs „Antradienio tragedija”. Kaip kitaip pavadinti S.Viliūlio pralaimėjimą vokiečiui C.Sammetui. Emocijoms atvėsus žodis „tragedija” per daug rėžė ausį. Pagalvojus, gera pamoka, kurios kaina, manau, medalis. O jis jaunam atletui visai praverstų. Kaip galvojate?

Po dviejų metimų per save Simonas iškėlęs kumštį trimtavo apie pergalę. Vokiečio treneris – 1992 metų olimpinis čempionas Maikas Bullmannas nepasidavė – po peržiūros arbitrai nurėžė du kauniečio taškus.

Visos nesąmonės ant lėkštutės patiektos po pertraukos – kryžius ir minus keturi taškai. Simonas nepajuto momento, jog vokietis toli gražu nesugniuždytas ir toliau siūlė neįmantrią kombinaciją abipusiame paėmime. O čia jau kas ką, loterija. Į finišo tiesiąją Simonas žengė su padoriu keturių taškų bonusu. Berods, teliko dvidešimt sekundžių juodos gynybos, bet Simonas nusprendžia kitaip – vėl kryžius ir … makt ant penkto taško. Laiko nėra, lygiosios netenkina. Paskutinė viltis – video peržiūra. Nepadėjo. 11:12.

Tuo tarpu dar du mūsų komandos debiutantai – D.Rindeikis ir E.Stanišauskas – patyrė nesėkmes. Varžovai akivaizdžiai visa galva didesni ir tikimybė, kad prasibraus iki finalo nemenka. O tai būtų dar viena galimybė pasistumdyti su pajėgiausiais Europos kadetais.

 

GR – 60 kg 1/8 finalo Donatas RINDEIKIS (LTU) – Nika BROLADZE (GEO) pralaimėjimas mentėmis

GR – 71 kg kvalif. Edvinas STANIŠAUSKAS (LTU) – Stepan STARODUBCEV (RUS) pralaimėjimas mentėmis

Birželio 18 d.

GR – 45 kg       1/2 finalo         Rokas ČEPAUSKAS – Daniil AGAEV (RUS) 0:9

GR – 45 kg       1/4 finalo         Rokas ČEPAUSKAS – Gheorghita Ion SCHEUL (ROU) 11:0

GR – 45 kg       1/8 finalo         Rokas ČEPAUSKAS (LTU) – Theodoros ATHANASIADIS (GRE) pergalė mentėmis

GR – 60 kg       1/8 finalo        Donatas RINDEIKIS (LTU) – Nika BROLADZE (GEO)

GR – 71 kg       kvalif.               Edvinas STANIŠAUSKAS (LTU) – Stepan STARODUBCEV (RUS) – ruso pergalė mentėmis

GR – 92 kg       kvalif.               Simonas VILIŪLIS (LTU) – Connor SAMMET (GER) 11:12