Šį vakarą lemiamoje kovoje dėl Europos žaidynių bronzos Danutė Domikaitytė (68 kg) susigrums su bulgare Sofia Georgieva.

Varžovę neblogai pažįsta mūsų treneriai Aivaras Kaselis ir Andrius Stočkus bei pati Danutė.

Pergalės

Skambiausia pergalė prieš bulgarę Danutė iškovojo 2015 metų pasaulio čempionate. Las Vegase vykusiose varžybose po efektingos kontraatakos prieš varžovės panerimą bulgarės mentės buvo prispaustos prie kilimo.

Pernai Europos čempionate Kaspijske pergalę minimalia persvara Danutei užtikrino vienintelis veiksmas.

Šiemet panelė taip pat kovojo ant imtynių kilimo. Savų sienų pranašumą Dan Kolov turnyre turėjusi bulgarė įklimpo D.Domikaitytės gniaužtuose ir po keturių taškų vertės skrydžio kapituliavo esant lygiam rezultatui 6:6.

Pralaimėjimas

Visgi, būta ir nemalonių akimirkų, tokių, kaip prieš du metus Novy Sade vykusiame Europos čempionate, kuomet kvalifikacijoje bulgarė du kartus sėkmingai įkirto į Danutės kojas ir iškovojo pergalę rezultatu 1:5.

Tąsyk bulgarė apsukriai vadavosi nuo Danutės šoninių paėmimų ir taikėsi į kojas, juolab, kad virš dvidešimt centimetrų žemesnei varžovei net nereikėjo ypatingai lankstytis. Net neabejoju, kad savo kėslų S.Geogijeva neatsisakys ir mažajame finale.

Išskirtinis bulgarės bruožas – kovingumas. Savo neaukštą ūgį ji kompensuoja staigiais ir dažnais išpuoliais, ypač antroje kovos dalyje. Esant nepalankiam rezultatui, bulgarė be atvangos juda į priekį ir tuomet net teisėjams sunku įžvelgti ribą tarp kovos ir muštynių.

Kokią taktinę schemą nubraižys mūsų trenerių štabas ir kokį veiksmų planą varžovei pasiūlys Danutė – stebėsime 20 val.

Prognozės

Šioje vietoje nesu prietaringas, todėl, padėliojęs kai kuriuos argumentus, linkęs spėti, kad vakarinės sesijos endšpilyje lietuvaitė nudžiugins gausiai susirinkusius gerbėjus. Tiesa, yra keli bet – trenerių kovos plano laikymasis ir šalta galva, ypač, kuomet bulgarė pradės žaisti nešvariai. Fiziniai duomenys – Danutės pusėje, tačiau bugarišką buliuką įveiks tik sumani taktika ir disciplina. Tokia, kokia buvo dvikovoje su olimpine prizininkę Marija Mamašuk.

Sėkmės, Danute!

Valdas Malinauskas