Bulgarijoje tęsiasi pasaulio jaunių imtynių čempionatas. Trečiadienį iš laisvūnų estafetę perėmė moterų imtynių atstovės.

Sofijoje svorio kategorijos iki 57 kilogramų kvalifikacinėje imtyje Stanelytė Laura kovojo su praeitų metų Azijos jaunių vicečempione Ruka Natami iš Japonijos ir patyrė pralaimėjimą rezultatu 0:11. Vėliau japonė laimėjo dar dvi imtis ir pateko į pufinalį. Vakarinėje dalyje Ruka Natami dėl patekimo į finalą susikovė su Yifan Tang iš Kinijos ir, įveikusi varžovę, atvėrė Laurai kelią į paguodos turnyrą.

Ketvirtadienį pirmoje paguodoje Šiaulių sporto gimnazijos auklėtinė kovosjo su šių metų Azijos jaunių čempionto bronzos medalio laimėtoja Burulsun Bekobolotova iš Kirgizijos ir pralaimėjo rezultatu 0:4.

Paaiškėjo dar dviejų mūsų panelių varžovės. Taip pat ketvirtadienį aštuntfinalyje Kamilė Šernauskaitė (53 kg) kovos su Polina Lukina iš Rusijos, o Meda Ančerytė (61 kg) kvalifikacijoje grumsis su Žibekžan Sabyržanova iš Kazachstano.

Primename, kad vienintelis laisvųjų imtynių stiliaus atletas Vladimiras Rafeenko pralaimėjo vienintelę kovą gruzinui Davitui Pacinašviliui ir tenkinosi 16-ta vieta tarp 22-iejų sportininkų svoryje iki 65 kilogramų.

Valdas Malinauskas