Pasaulio imtynių jaunių čempionatas. Sofija.

Šiandien ant kilimo malėsi:

GR – 92 kg kvalif. Marcel Meyer HEIN (DEN) – Simonas VILIŪLIS 7:4
Šiame čempionate kauniečio resursų pakako tik vienam veiksmui. Metimas per save išties buvo efektingas ir daug žadantis (4:0). Tačiau toliau lyg kojas kažkas pakirto. Danas atliko nemandrą numušimą, o kiek vėliau išjungė abi Simono rankas iš išgrūdo už kilimo (4:3).

Absoliučiai panaši situacija pasikartojo antro kėlinuko pradžioje, tik triukšmo buvo daugiau – danas rankų išjungimą iš apačios panaudojo atakai į liemenį, kurį vainikavo keturių balų vertės metimu (4:7). Tai buvo taškas. Likusį laiką Simonas lyg ir rodė norą pažaisti kryžminiame sukibime, tačiau Marcelis Heinas buvo patenkintas švieslentės rodmenimis ir vengė jam nepalankios pozicijos.

GR – 60 kg kvalif. Adomas Grigaliunas – Oleksii NIKOLSKYI (UKR) 0:8
Po pervedimo ilgą lyg botagas kairę ranką ukrainietis užmetė joniškiečiui už liemens ir sukrapštė pirmuosius du taškus. Tai buvo nemalonumų Adomui pradžia. Po dviejų paeiliui ridenimų Adomas atsidūrė ties pavojinga riba (0:6). Tiesa, lietuvis dar galėjo atmušti tašką, bet išsiropojęs į viršų nepajėgė ištraukti iš ukrainiečio gniaužtų rankos. Kėlinukas tokiu rezultatu ir pasibaigė, tačiau teisėjas dar spėjo Adomui pagrūmoti pirštu už pavojingus judesius galva.

Antrame kėlinuke lietuvis mėgino regzti šiokias tokias kombinacijas, tačiau likus minutei iki finalinėės sirenos, eilinį kartą galva liuobtelėjo ukrainiečiui į smakrą ir po įspėjimo teisėjas dvikovą sustabdė.

GR – 80 kg paguoda Damian Matveiko – Vigen NAZARYAN (ARM) 1:8
Kol kas Damiano spėkų, kaip ir susitikime su ukrainiečiu Oliksiimi Nikolskyi, pakanka vienam kėlinukui. Nežymų, bet visgi, dominavimą dvikovos starte Damianas vainikavo varžovo švystelėjimu per save (1:0). Antroje dalyje lėtą dubenį armėnas perskaitė ir , prigriebęs ranką, pasigamino sau idealią startinę poziciją parteryje, kurioje mėgavosi trimis lenvgais ridenimais. Aštuonių taškų spurtas nulėmė varžovo pergalę.

Nei danas Marcel Meyer HEIN, nei ukrainietis Oleksii NIKOLSKYI į finalą nepateko, o tai reiškia, kad mūsiškiams pasaulio imtynių jaunių čempionatas yra baigtas.

Valdas Malinauskas