Pasaulio jaunimo imtynių čempionatas

WW – 76 kg (19 dalyvių)

Kvalifikacija (LTU) Kamilė GAUČAITĖ – (UZB) Mukhlisa NORMUMINOVA – pralaimėjimas mentėmis

Klasikinis futbolo variantas – neįmuši tu, įkala tau. Nuo pirmos minutės pilnai valdoma situacija. Šoninis paėmimas akivaizdžiai nervina uzbekę, teisėjas varžovei grūmoja pirštu ir ruošiasi įspėti. Bręsta pirmas taškas. Tuomet Kamilė eina ant malūno ir pasigauna kontrą. Nieko tokio, nes po kelių akimirkų pati pridengia uzbekę. Kamiliukas toliau spaudžia sultis iš varžovės, bet ši it žaltys pabėga iš pavojingos zonos ir šokyje ties riba priverčia mūsiškę užžengti už kilimo. Vaizdo peržiūra naudos naduoda – 2:4 po pirmo kėlinuko.

Antroje pusėje lietuvaitė įveda naują elementą – praėjimus į kojas. Bet šiai naujovei pristigo tiek greičio, tiek klaidinančių manevrų. Po eilinio žemo mėginimo atakuoti klaidų tykanti uzbekė laimėjo parterį. 2:6. Nieko tokio, laiko atakoms apstu. Tačiau nuovargis ėmė viršų. Suktukai buvo geras sumanymas, bet neparuoštas, o likus pusei minutės uzbekė deda tašką po praėjimo į liemenį.

Reziumė. Pusšeštos minutės Kamilė atakuoja. Per tą laiką uzbekė absoliučiai nerodė iniciatyvos ir iš esmės net nemėgino atlikti techninį veiksmą.

Kažkur skaitęs, kad karyboje tokie mūšiai vadinami taktiniais pralaimėjimais.

Nenukabink nosies, Kamile.

Valdas Malinauskas