Pralaimėjęs kovą vėžiui mirė buvęs ilgametis sporto komentatorius, knygų apie sportą autorius Rimvydas Delkus.

Delkaus balsas Lietuvos sporto gerbėjams televizijos transliacijų metu buvo girdimas paskutinį praėjusio amžiaus dešimtmetį – 1993-2000 m. Lietuvos nacionalinėje televizijoje Rimvydas komentuodavo futbolo, krepšinio, rankinio kitų sporto šakų varžybas, pasižymėjo unikaliu humoro jausmu, plačiu žodynu ir į eterį yra paleidęs ne vieną sparnuotą frazę.

Apie sportą R. Delkus yra parašęs tris knygas, iš kurių jo pati mylimiausia buvo pirmoji – „Kai prabyla sporto žvaigždės“. Po 2000-ųjų palikęs sporto žurnalistiką, vėliau R. Delkus ilgus metus dirbo Automobilių kelių direkcijoje prie Susisiekimo ministerijos, vadovavo Ryšių su visuomene skyriui.

Rimvydui nesvetimas buvo imtynių sportas. Į šios dvikovinės sporto šakos sūkurį R.Delkų įtraukė Rimantas Bagdonas. „Apie 2000-uosius mane su Rimvydu supažindino Bronius Bernackas. Kartu ėjom į Seimą, tikėjomės inicijuoti Sporto komisijos veiklą. Pritrūko dviejų balsų.  Nuo to laiko palaikėme draugiškus santykius, jis kasmet vesdavo mano vardo tarptautinį imtynių turnyrą. Šiam renginiui atsakingai ruošėsi, buvo pareigingas, greitos reakcijos ir geros iškalbos, pažinojo sporto pasaulio žmones, kalbėjo angliškai. Be jo geranoriškos pagalbos neįsivaizdavau savo turnyro“, – apie Anapilin iškeliavusį sporto žurnalistą pasakojo pasaulio imtynių čempionas.

Pastaraisiais metais R. Delkus kovojo su kraujo vėžiu.

Žurnalistas ir sporto komentatorius ėjo 61-uosius metus.

Lietuvos imtynių federacija gedi karu su artimaisiais ir draugais.

Kaip skelbia LRT.lt, atsisveikinti su velioniu galima nuo spalio 5 d. 14 val. iki spalio 6 d.14 val. laidojimo namuose Vilniuje, Olandų g.

Urna su velionio pelenais išnešama spalio 6 d.14 val., R. Delkus bus palaidotas Liepynės kapinėse.