Neseniai duris atvėrusi Kelmės sporto centro salė, pasižyminti jaukumu, maloniai priglaudė Lietuvos laisvųjų imtynių mokinių jaunučių pirmenybių dalyvius. Varžybose buvo išaiškinti geriausi jaunieji imtynininkai ir komandos. Sportininkai varžėsi dvylikoje svorio kategorijų.

          Kelmės jaunieji imtynininkai jau ne vieną kartą yra įrodę savo sugebėjimus ant imtynių kilimo ir šiose varžybose buvo nepralenkiami. Jie, komandinio ginčo – nugalėtojai (treneriai Nerijus Peleckis ir Saulius Jurčys). Didele dalimi prisidėjo čempionais tapę kelmiškiai Nedas Vasiliauskis (iki 38 kg), Rokas Miliauskas (iki 75 kg) ir vyresnis brolis Justas Miliauskas (iki 100 kg). Finalą pasiekė ir Nedas Leščiauskas (iki 34 kg), tačiau finalinėje imtyje teko nusileisti pagėgiškiui Lukui Dovydovui. Antrą komandinę vietą laimėjo Pagėgių jaunieji sportininkai (treneris Antanas Merkevičius). Be jau minėto Luko Dovydovo vien pergales skynė ir nugalėtojais tapo Gabrielius Lacis (iki 41 kg), bei Audrius Dovydovas (iki 44 kg).

          Trečią komandinę vietą laimėjo Raseinių jaunieji imtyninkai (treneriai Valdas ir Titas Grišiai). Raseiniškius į trečią vietą patraukė varžybų nugalėtojais tapę Rapolas Jokilaitis (iki 62 kg), Arnas Baltkojis (iki 85 kg) ir finaluose kovoję Nojus Ivanauskas (iki 38 kg), Eimantas Pikšrys (iki 41 kg), bei svoryje iki 75 kg imtyniavęs Valdas Andriulis. Jie pralaimėję finalines kovas pasidabino sidabro medaliais, tuo įtvirtindami savo komandą į trečiąją vietą. Šios varžybos parodė, kad raseiniškiai aiškiai kėsinasi į aukštesnę komandinę vietą.

          Du čempionus paruošė Vilkaviškio treneriai (Jonas ir Mindaugas Jurkynai, Vaida Puidaitė). Jų auklėtiniai Domas Ližaitis (iki 52 kg) ir Marius Strakalaitis (iki 68 kg) savo svoriuose buvo nenugalimi.

          Radviliškio trenerio Justino Kvietelaičio treniruojami auklėtiniai Aidas Šarūnas(iki 48 kg) ir Dainius Jonaitis (iki 57 kg) taip pat nepatyrę pralaimėjimų iškovojo nugalėtojų vardus.

          Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras pasirūpino sportininkų ir jų komandų apdovanojimais.

          Sportininkams apdovanojimus įteikė Kelmės sporto centro direktorius Vaidotas Monkevičius, Kelmės raj. savivaldybės švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistas Saulius Michailovas bei Kelmės sporto centro direktoriaus pavaduotoja Laura Balsytė.