Aldonis Blekaitis prieš 60 metų gimęs Šiaulių rajono Verbūnų miestelyje, jau vienuolikos pradėjo lankyti graikų-romėnų imtynių pratybas pas trenerį Edmundą Skricką.  Netrukus pasipylė tarptautinių turnyrų ir įvairių amžiaus grupių šalies čempionatų apdovanojimai. 1984-ais Šiauliuose vykusiame Lietuvos čempionate Aldonis pasipuošė bronzos medaliu.

Baigęs aktyvų dalyvavimą varžybose, A.Blekaitis nenutolo nuo pamėgto sporto. Jis iki šiol yra ilgametis šalies čempionatų ir tarptautinių turnyrų vyriausiasis sekretorius ir teisėjas.

Aldonis daug dėmesio skiria jauniems imtynininkams, remia nuosavomis lėšomis, organizuojant atletams varžybas ir stovyklas.

A.Blekaičio indėlį į šalies imtynių sportą ne kartą įvertino ne tik Šiaulių miesto vadovai, bet ir imtynių federacija.

Aldonį Blekaitį drąsiai galima vadinti imtynių talismanu. Jau beveik dvidešimt metų jis rūpinasi sklandžiu įvairių varžybų ir pravedimu. Aldonio debiutas teisėjo varžybose amplua įvyko Gruzdžiuose surengtame šalies jaunimo čempionate. Nuo to laiko Aldonis yra neatsiejama varžybų dalis, o kolegos ir treneriai Aldonį vertiną už darbštumą ir principingumą.

“Aldonį Blekaitį apibūdinčiau, kaip sąžiningą, nuoširdų, atvirą ir disciplinuotą asmenybę., bet kokiomis sąlygomis siekiančio užsibrėžto tikslo”, – apie jubiliatą kalbėjo bendražygis, Šiaulių imtynių klubo “Atžalynas” prezidentas Juozas Kunkulis.

Tai, kad jis neina į jokius kompromisus su sąžinę, yra išsakęs ne vienas sporto veikėjas. Pats Aldonis ne kartą teigė, kad garbės žodis ir susitarimas jam yra didžiausias prioritetas, todėl ir iš kitų tikisi bent panašaus požiūrio į darbą.

„Visus darbus atlieku sąžiningai. Principingas ir teisingas stengiuosi būti ne tik imtynių varžybų teisėjavime, bet ir apskritai visose gyvenimo srityse. Dirbu statybose, buvau išrinktas geriausiu Šiaulių statybininku. Manau, kad mano neigiamas požiūris į visokiausias „machinacijas“ ar vagystes, kas yra kasdienybė statybose, nepraslydo pro kolegų akis, todėl kartais pamalonina geru įvertinimu, – pasakoja A.Blekaitis. – Sąžinės jausmą man įskiepijo mama. Gyvenu su mylima ir sąžininga žmona Rasa. Stengiuosi, kad mano šeimos aplinka nebūtų negatyvi, gal todėl ir sekasi darbuose“.

Lietuvos imtynių federacija sveikina Aldonį Blekaitį su gražia sukaktimi!