Vokietijos imtynių federacija (Deutscher Ringer-Bund) savo FB paskyroje paskleidė informaciją apie strateginius UWW planus. Tiesa, nei  UWW tinklapyje bei FB, nei vokiečio Thomaso Bacho vadovaujamojoje TOK paskyrose šios informacijos neradome. Aišku tik tiek, kad vokiečiai yra žodžio žmonės ir neturėtų beprasmiškai blaškyti dėmesį. Bet to nepakanka, todėl dar kartą atkreipiame dėmesį, jog ši informacija neoficiali. Taigi:

Svarbūs UWW sprendimai

1) Dėl 2021 m. olimpinių žaidynių Tokijuje kvalifikacijos;

– likę OS kvalifikaciniai turnyrai bus organizuojami 2021 m. tuo pačiu laikotarpiu kaip ir buvo numatyta 2020 m.;

– likusius kvalifikacinius turnyrus surengs tie patys organizatoriai, kaip ir iš pradžių planuota.

2) Dėl artėjančių UWW čempionatų atidėjimo;

– visi UWW čempionatai, kurie buvo suplanuoti iki 2020 m. birželio 30 d. bus nukeliami į vėlesnę datą, kuri bus nustatyta po konsultacijų su organizatoriais bei Technine komisija;

– atšaukiamos visos numatytos tarptautinės varžybos, kurio buvo planuojamos iki š.m. birželio 30 d.

Po šios informacijos paskelbimo imtynes.lt susisiekė su pernai traumą patyrusiu sunkiasvoriu Mantu Knystautu. Iki traumos įvardintas vienu realiausių kandidatų iškovoti olimpinį kelialapį, klaipėdietis neslėpė, kad ši žinia yra jam palanki.

„Jei nebūtų karantino, pagal medikų rekomendacijas jau šią savaitę pradėčiau pratybas ant imtynių kilimo. Žinoma, krūviai pirmame etape būtų minimalūs. Bet kuriuo atveju, jei viskas klostysis be netikėtumų, rudenį turėčiau būti pasiruošęs. Jei pagal vokiečių pateiktą informaciją  įsigaliotų sprendimas olimpinę atranką vykdyti 2021 metų kovą, rezerve turėčiau dar daugiau vertingo laiko, reikalingo kokybiškai reabilitacijai ir sportinei formai pasiekti”, – svarstė Mantas Knystautas.  – Taigi, situacija būtų palanki ir šias aplinkybes būtina išnaudoti maksimaliai teisingai”.