Tarptautinės imtynių federacijos (UWW) Vykdomasis komitetas priėmė pirmuosius sprendimus dėl atnaujinto 2020–2021 m. kalendoriaus, susijusio su COVID-19 pandemija.

UWW atkreipė dėmesį, kad varžybų sąrašas, ties kuriuo dirba UWW Techninė komisija, bus patvirtintas ir paskelbtas vėliau, kai aprims pandemija ir savo rekomendacijas dėl varžybų pravedimo atnaujinimo pateiks  Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) ir Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK).

Priimti sprendimai dėl kvalifikacinių turnyrų į Tokijo olimpines žaidynes perkėlimo. Primenama, kad žaidynių nauja data yra 2021 m. liepos 23 d. – rugpjūčio 9 d.

Iškovotos licencijos į OŽ išsaugomos. Likusios kvalifikacijos varžybos – Europos žemyno atranka, Azijos žemyno atranka, Okeanijos ir Afrikos šalių kontinentinė atranka, pasaulio atranka – turėtų būti organizuojamos tuo pačiu laikotarpiu 2021 metai, kaip ir buvo planuota 2020 m. (su nežymiais pakeitimais). Varžybos vyks tuose pačiuose miestuose, kaip planuota 2020 metams.

Kalbant apie sporto pilietybės suteikimo pakeitimus, buvo nuspręsta įšaldyti sportininkų perėjimus, o imtynininkai, kurie norėtų pakeisti savo šalį, tai gali padaryti tik pasibaigus Tokijo olimpinėms žaidynėms.

Visi UWW čempionatai, suplanuoti iki 2020 m. birželio 30 d., atidedami vėlesnei datai, kuri bus nustatyta konsultuojantis su organizatoriais, Technine komisija ir Sporto skyriumi.

Visi tarptautiniai turnyrai, suplanuoti iki 2020 m. birželio 30 d., yra atšaukti. Be to, UWW rekomenduoja visoms nacionalinėms federacijoms atšaukti savo nacionalines varžybas, kad būtų užtikrintas saugumas sportininkams ir žiūrovams.

Naujasis kalendorius turėtų būti pritaikytas atsižvelgiant į pandemijos raidą ir kitas nenumatytas aplinkybes, įskaitant finansinius sunkumus, su kuriais gali susidurti organizatoriai ir nacionalinės federacijos.

Artimiausias UWW kongresas šiuo metu numatytas rugsėjo 6 dieną prieš pasaulio jaunmo čempionatą. Tačiau, įvertinus esamą situaciją, Kongreso datos gali būti pakeistas. UWW planuoja suvažiavimą rengti tradiciniu formatu.