Vos prieš kelias dienas Tarptautinės imtynių federacijos prezidentas (UWW) Nenadas Lalovičius teigė, kad savo organizacijos veiklą praturtins nuolatiniu nuotoliniu bendravimu su nacionalinių imtynių federacijų atstovais. UWW šefas savo žodį tęsi – šią savaitę surengė antrą webinarą.

Renginio metu UWW Vystymo direktorė Deqa Niamkey kartu su N.Lalovičiumi patikino, kad šiais metais ketina įgyvendinti numatytus varžybų kalendoriaus planus. „Atsižvelgiant į slūgstantį susirgimų lygį daugelyje valstybių, manome, kad sugebėsime vykdyti bent jau pagrindines UWW varžybas – įvairių amžiaus grupių pasaulio ir Europos čempionatus“, – kalbėjo UWW pranešėjai.

N.Lalovičius priminė, kad, nepaisant, jog kiti metais bus olimpiniai, numatyto pasaulio čempionato Norvegijoje neketinama atšaukti. Iki šiol olimpiniais metais pasaulio čempionatai nebuvo organizuojami.

UWW Sportininkų komisijos nariai pasisakė apie padėtį regionuose. Didžiausio UWW dėmesio sulaukė  Mindaugo Ežerskio pranešimas apie padėtį mūsų šalyje. Apie tai, kad Lietuvoje palaipsniui atšaukiami draudimai aukšto meistriškumo atletams treniruotis patalpose ir kaip tai vyksta griežto saugumo sąlygomis UWW parengs trumpą vaizdo filmuką, kuriuo dalinsis su nacionalinėmis federacijomis.

Valdas Malinauskas