Po sprendimo atšaukti ir atidėti tarptautines imtynių varžybas iki rugpjūčio 31 dienos Tarptautinės imtynių federacijos (UWW) Vykdomasis komitetas rengė veiksmų planą likusiems 2020 metams.

Posėdyje buvo nuspręsta, kad šių metų pasaulio suaugusių ir jaunimo čempionatai vyks metų pabaigoje Belgrade. Vykdomojo komiteto nuomone, dviejų amžiaus grupių pasaulio čempionatų pravedimas viename mieste sumažintų COVID-19 plitimo galimybę.

– Pasaulio jaunimo čempionatas – Belgradas, (Serbija), 2020-12-04/10

– Pasaulio čempionatas – Belgradas (Serbija), 2020-12-12/20

– Europos jaunių čempionatas – miestas dar nepatvirtintas, POL – 2020-10-05/11

– Europos jaunimo čempionatas – Skopjė (Makedonija), 2020-10-15/25

– Pasaulio U23 čempionatas – Tamperė, (Suomija), 2020-11-23/29

UWW atkreipė dėmesį, kad organizatoriams bus keliami aukšti reikalavimai, kurie privalės užtikrinti sportininkų ir kitų dalyvių sveikatą ir saugumą. Konkrečias priemones peržiūrės ir pateiks įvairios UWW komisijos.

UWW ir toliau palaikys dialogą su Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) ir Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) medicinos skyriumi.

Kad varžybų sąlygos atitinka numatytus kriterijus, likus dviem mėnesiams iki renginių pradžios, patvirtins UWW deleguoti ekspertai ir vietos organizatoriai.

UWW Vykdomasis komitetas rugpjūtį informuos apie visus naujus sprendimus ir korekcijas, kurios gali keistis dėl atnaujintos informacijos susijusios su pandemija.

„Tarptautinė imtynių federacija dėkoja visiems organizatoriams už jų pasiryžimą vykdyti varžybas šiais precedento neturinčiais laikais, – sakė UWW prezidentas Nenad Lalovic. -Norėčiau padėkoti visai imtynių bendruomenei už palaikymą ir lankstumą, prisitaikant prie kasdien besikeičiančių sąlygų.“

www.imtynes.lt  informacija