Vilniuje vykusioje Lietuvos imtynių federacijos konferencijoje bene svarbiausias įvykis buvo naujo organizacijos viceprezidento rinkimai.

Šalies laisvųjų imtynių rinktinės vyriausiasis treneris Sergejus Kasimovas į laisvą poziciją pasiūlė buvusio imtynininko Valdo Kiverio kandidatūrą. Jam pritarė dauguma konferencijoje dalyvavusių imtynių specialistų. Treneris Jonas Jurkynas priminė, kad V.Kiveris buvo Vilkaviškyje puikiai veikiančio dvikovinių sporto šakų klubo „Ravyras“ steigėjas ir ilgametis vadovas.

Pats kandidatas prisistatydamas pranešė, kad šiuo metu dirba LR Vyriausybės kanceliarijos patarėju ir tikisi, kad jo sukaupta patirtis sporte ir viešajame valdyme bus naudinga ir imtynėms. „Nesiimu žadėti staigaus laisvųjų imtynių augimo, tačiau matau galimybę padirbėti imtynių labui“, – kalbėjo daugkartinis šalies laisvųjų imtynių čempionas ir prizininkas Valdas Kiveris.

Konferencijos dalyviai vienbalsiai pritarė V.Kiverio kandidatūrai. Naujasis viceprezidentas savo pareigas eis iki kadencijos pabaigos.

LIF vadovas trumpais apžvelgė iškilusius iššūkius imtynių sportui, kuriuos sukėlė COVID-19 pandemija bei dar kartą pasidžiaugė šiais metais iškovotais Europos čempionato medaliais.

„Esame surengę savo nacionalinį čempionatą ir spėjome pasigrožėti Kristupo Šleivos ir Danutės Domikaitytės bronzinėmis kovomis Europos čempionate. Savotiškai esame likimo pamaloninti, nes daugelyje valstybių nacionaliniai čempionatai vyksta daug vėliau, tuo tarpu mums šis rūpestis jau atkrito ir galime ruoštis kitiems reikšmingiems startams“, – svarstė LIF vadovas.

G.Dambrauskas atkreipė dėmesį, kad federacija sunkiu momentu nenuleido rankų ir dirbo nuotoliniu būdu gan turiningai. Karantino laikotarpiu buvo patvirtintos naujos imtynininkų ir jų trenerių premijavimo už iškovotus pasiekimus kvotos bei pasirašyta sutartis ir paskirstytas finansavimas, gautas iš ŠMSM pagal aukšto meistriškumo vertinimo kriterijus bei iš LTOK.

„Buvome pastebėti ir teigiamai įvertinti tarptautinės imtynių federacijos (UWW) dėl pastangų sugrįžti ant imtynių kilimo bei iniciatyvos tarptautinį pasaulio čempiono Rimanto Bagdono imtynių turnyrą vykdyti pagal UWW reikalavimus. To pasekoje – UWW užsakymu sukurtas filmukas su Lietuvos imtynininkais apie imtynių treniruotes karantino sąlygomis, sulaukęs 25 tūkstančius peržiūrų, o pasaulio čempiono R.Bagdono turnyras buvo įtrauktas į UWW renginių kalendorių su papildomu ŠMSM finansavimu”, – pasakojo LIF vadovas.

Taip pat buvo daug diskutuojama dėl su naujais LIF įstatais susisijusių pakeitimų įgyvendinimo, išaiškinti pasikeitę reikalavimai visiems federacijos nariams, pristatyti LIF gretas papildę nauji LIF juridiniai bei imtynių sportui nusipelnę garbės nariai.

LIF prezidentas kalbėjo apie spalio mėnesį įvyksiančius LTOK rinkimus. Į Vykdomojo komiteto narius bus pasiūlytas Mindaugas Ežerskis.

LIF struktūroje ir veikloje priėmus naujus LIF įstatus buvo būtina išrinkti Etikos komisijos pirmininką. Į šią poziciją vienbalsiai išrinktas Evaldas Malelė. Komisijos nariais konferencija patvirtino Joną Jurkyną ir Gintą Žekevičiūtę-Šapokę.

Konferencijos eigoje buvo išklausytos ir patvirtintos 2019 m. LIF veiklos ir ūkinės- finansinės veiklos ataskaitos.

Senkant darbotvarkei, Paulius Daumantas apžvelgė situaciją dėl LIF nario mokesčio, paprašė banko pavedime nurodyti paskirtį „nario mokestis“ ir už kuriuos metus mokama, nes dabar kartais yra labai sudėtinga iš pavedimų atsekti, už kurį laikotarpį ir apskritai kokiam mokėjimui priskiriamos pervestos sumos.

www.imtynes.lt  informacija