Veru mieste (Estija) vykusiame tarptautiniame graikų-romėnų imtynių jaunių turnyre mūsų šalies atletai iškovojo keturis aukso medalius!

44-tą kartą vykusiame olimpinio 1924 metų čempiono Eduardo Piutsepo vardo turnyre nugalėtojų laurus pelno Vilniaus Ozo gimnazijos auklėtiniai Vilius Adomavičius (51 kg), Rokas Čepauskas (60 kg), Damianas Matveiko (92 kg) ir Igoris Kabadeicevas (110 kg).

Turnyre Rodionas Rutkauskas (80 kg) iškovojo sidabrą.  Trečiomis vietomis tenkinosi  Rolandas Grėbliūnas (71 kg) ir Edvinas Matačius (80 kg).

Ronaldas Čužinovas (71 kg) liko penktoje vietoje.

Dėl ribojimų, susijusių su COVI-19 pavojumi, turnyre Estijoje galynėjosi tik šeimininkai ir mūsų šalies atletai.

„Žinoma, varžybos, palyginus su praeitais metais, yra skystokos, bet šioje situacijoje pasirinkimo neturime, todėl tenka taikytis prie aplinkybių. Treneriai, o ypač vaikai yra pasiilgę varžybų, todėl išnaudojame kad ir menkas galimybes, – pasakojo rinktinės treneris Aleksandras Kazakevičius. – Turnyro rezultatai iškalbingi, gimnazistai diktavo madas ir kovose su estų pirmais numeriais rodė charakterį. Svarbiose imtyse Rokas ir Damianas pralaimėjo pirmus kėlinukus, tačiau po pauzės grįžo su trenksmu ir nušlavė varžovus. Vilius ir Igoris kaip reikiant net nesušilo – jų pranašumas buvo akivaizdus. Turnyre Estijoje šiemet trečią kartą susitiko komandos draugai Rodionas Rutkauskas ir Edvinas Matačius. Iki šiol iš  Visagino į sostinę atvykęs Rodionas pirmavo sausai, tačiau Estijoje Edvinas buvo pajėgesnis ir iki minimumo sumažino jų akistatų rezultatą”.

Vilius Adomavičius (51 kg) įveikė Juhaną Kristjuhaną – 0 : 8, Janno Iljasą – 0 : 8 ir paguldė ant menčių Martiną Feklistovą.

Rokas Čepauskas (60 kg) nugalėjo Joelį Henry Visnapuu – 8 : 0, Meelisą Jõesaarą – 0 : 9, paguldė Maxą Hristjuką ir pranoko Carlą Nilovą – 0 : 10.

Damianas Matveiko (92 kg) aiškia persvara įveikė Robiną Krivmeną – 8 : 0, Ville Iljasą –      0 : 8 bei Atsą Pajulą – 9 : 0. Imtis su Rasmusu Liisma  baigėsi lygiosiomis 1 : 1, tačiau pagal papildomus kriterijus nugalėtoju pripažintas vilnietis.             

Igoris Kabadeicevas (110 kg) neturėjo vargo su Siimu Sanderiu Pindeku (mentės) ir Karmo Kasku 0 : 9.

Tarptautiniame turnyre Estijoje kovojo 44 imtynininkai.

Valdas Malinauskas