Dar 2020 metais Lietuvos imtynių federacija sporto rėmimo fondui pristatė projektą, kurio pagrindinė idėja buvo imtynių plėtra Lietuvoje. Projekte numatyta, kad keturiose šalies vietovėse bus įrengtos specializuotos imtynių salės, patiesiant jose naujus imtynių kilimus, aprūpinant treniruotėms skirtus manekenus, kimštinius kamuolius, laipiojimo virves ir kitą imtynėms skirtą inventorių.

Treneriai, kurie dirbs šiose salėse nuo 2021 rugsėjo iki 2023 rugsėjo mėnesio gaus projekte numatytą darbo užmokestį. Sutarties sąlygos – 3 kartus per savaitę po 1,5 val.  treniruoti 2 grupes po 20 mokinių (viso 40 moksleivių nuo 6 iki 18 metų amžiaus).

Visiems imtynes lankantiems vaikams bus nupirkti imtynių bateliai, triko, sportinė apranga, marškinėliai.  Dar viena sąlygą, kurią kelia Lietuvos imtynių federacija ir projektus prižiūrinti agentūra, tai, kad išliktų atlikto darbo, įgyvendinant projektą, vertė, t. y.  imtynių salė su imtynininkais liktų ir pasibaigus projekto terminui (pagal fondo agentūros reikalavimus – nemažiau kaip 3 metus).

Lietuvos imtynių federacija teikdama šį projektą 2020 sausio mėnesį buvo nurodžiusi ir vietoves, kuriose būtų galima steigti specializuotas imtynių sales, bet užsitęsus projekto vertinimo procedūrai, dėl šiek tiek pasikeitusių prioritetų, tas vietoves (žinoma, suderinus su projektą prižiūrinčia agentūra) būtų galima keisti. Laikydamasi principo dėl savo vykdomos veiklos viešinimo bei siekdama kuo didesnės naudos imtynėms, LIF kreipiasi į visus Lietuvoje su imtynėmis  dirbančius ar dirbusius trenerius, organizatorius bei administracijos atstovus – kviečiame prisijungti prie iniciatyvos, gal tai kažkam bus unikali galimybė įgyvendinti svajonę ir turėti „savo“ specializuotą, naujai įrengtą, imtynių salę.

Kreipiamės ir į sporto/pedagogines studijas baigusius specialistus, kurie dabar dar darbuojasi užsienyje ir raginame susimąstyti – gal tai ženklas jums grįžti į Tėvynę ir pradėti arba tęsti čia savo trenerio karjerą ir, tikrai, grįžus nereiks „startuoti nuo nulio.

Pagrindiniai reikalavimai projekto įgyvendinimui:

  1. Salė. Reikalinga mokykloje arba netoli mokyklos esanti salė, kurioje tilptų standartinis imtynių kilimas (12×12). Didelis privalumas, kad salėje nebūtų kolonų ir kilimo nereiktų nei prieš treniruotes, nei po jų nuiminėti. Rūsius, pusrūsiai ir įvairios nešildomas patalpas netinkamos.
  1. Treneris/pedagogas. Reikalingas treneris, kuris pagal dabar galiojantį sporto įstatymą galėtų vykdyti imtynių treniruotes. Amžius ir stažas nėra svarbūs.
  1. Administracijos užtarimas ir palaikymas. Reikalingas patalpų, kur bus salė, savivaldybės sporto ir administracijos vadovų pritarimas. Jis, žinoma, nėra privalomas, bet būtų privalumas.

Pagal projekto sąlygas, prioritetas bus teikiamas savivaldybėms, kuriose yra itin mažas suaugusiųjų fizinio aktyvumo rodiklis: Kazlų Rūdos, Marijampolės, Kalvarijos, Telšių r., Vilniaus m., Mažeikių r., Birštono, Elektrėnų, Kretingos r., Visagino m., Anykščių r., Kupiškio r., Kauno m., Kauno r., Kaišiadorių r..        

Visiems, kuriems šis pasiūlymas pasirodė įdomus, teikite savo pasiūlymų, idėjas, patarimus ar tiesiog klauskite telefono skambučiais, SMS, el. paštu. Laukiu jų iki kovo 1 dienos, nes kovo -balandžio mėnesiais planuoju aplankyti Jūsų pasiūlytas vietas, apžiūrėti sales, susitikti su administracijos atstovais.

Iki gegužės mėnesio turėtume aiškiai įvardinti, kuriose vietovėse bus steigiamos naujos specializuotos imtynių salės.

Giedrius Dambrauskas

Mob.: +370 698 70172

Email.: giedrius.dambr@gmail.com

www.imtynes.lt