Pirmą graikų-romėnų imtynių turnyro dieną kovos trys mūsų šalies atletai: Mantas Kazimieras Sinkevičius (77 kg), Martynas Nemsevičius (87 kg) ir Romas Fridrikas (130 kg).

Šeštadienį ant Varšuvos Sporto ir pramogų halėje COS Torwar patiestų kilimų išvysime pasaulio čempionato bronzos medalio laimėtoją Edgarą Venckaitį (67 kg).

Varžovai

Burtų valia kiečiausias priešininkas atiteko M.Nemsevičiui. D.Kudla Rio olimpinėse žaidynėse laimėjo mažąjį finalą ir į Vokietiją išskrido su bronzos medaliu kišenėje. 26-erių vokietis yra pasaulio vicečmpionas ir trečios vietos laimėtojas bei triskart Europos čempionatų prizininkas. Gan įspūdinga, bet ant kilimo kovoja ne titulai.

M.K. Sinkevičiaus, R.Fridriko ir E.Venckaičio varžovai serbas Aleksandaras Erskis, Konsta Johannes Maeenpaeae iš Suomijos bei bulgaras Ivo Ilievas tik įžengė į suaugusių imtynių pasaulį.

Tiesa, sunkiasvoris suomis buvo blykstelėjęs prieš ketvertą metų, kuomet iškovojo pasaulio jaunimo čempionato bronzą. Trečias rezultatas pasaulyje, kad ir jaunimo amžiaus grupėje, yra jau kiek daugiau, nei šis bei tas. Ir dar apie 23-ejų skandinavą – šiemet suomis jau mėgino rasti landą olimpinėje atrankoje, bet Fortūna jam visiškai nesišypsojo. 

Bulgarų strategai saviškį Ilievą taip pat jau pakrikštijo pasaulio čempionate, kuriame Balkanų kovotojas liko trečiame dešimtuke.

Apie serbo Erskio aukštus pasiekimus statistika kol kas kukliai nutyli. 

Trumpai tariant, šansai malonūs, lyg prie kojų besiglaudžiančios katės, tereikia gražiai paglostyti ir paimti į rankas. Ir nepamiršti, kad varžovai taip pat į Europą nesiunčia lopų, todėl gražūs statistiniai skaičiai dažnai neatspindi vaizdo ant imtynių kilimo. Ir lūkesčių.

 

67 kg 1/8 finalo Edgaras VENCKAITIS (LTU) – Ivo Krasimirov ILIEV (BUL)

77 kg kval. Mantas Kazimieras SINKEVIČIUS (LTU) – Aleksandaras ERSKI (SRB)

87 kg 1/8 finalo Martynas NEMSEVIČIUS (LTU) – Denis Maksymilian KUDLA (GER)

130 kg 1/4 finalo Konsta Johannes MAEENPAEAE (FIN) – Romas FRIDRIKAS (LTU)