Daugiau nei 400 imtynininkų iš 84 šalių pateikė paraiškas į šią savaitę Sofijoje vykstantį pasaulio olimpinių žaidynių atrankos turnyrą, tikėdamiesi iškovoti savo valstybei vietas Tokijo olimpinėse žaidynėse. Kiekvienoje iš 18 kategorijų liko po du laisvus bilietus, kuriuos laimės pusfinalio nugalėtojai. Turnyras Bulgarijos sostinėje startavo gegužės 6 dieną ir truks iki sekmadienio – gegužės 9 dienos.

„Paskutinio šanso“ moterų imtynių turnyre varžosi dvi mūsų šalies imtynininkės Danutė Domikaitytė (68 kg) ir Kamilė Gaučaitė (76 kg)

Pasauliniame olimpinės atrankos turnyre Sofijoje Kamilė Gaučaitė kvalifikacijoje įveikė Indijos atletę. Aštuntfinalyje dvidešimtmetę egzaminavo Europos čempionė.

WW – 76 kg kvalif. Pooja POOJA (IND) – Kamilė GAUČAITĖ 4:5

WW – 76 kg 1/8 finalo Kamilė GAUČAITĖ – Alla BELINSKA (UKR) 0:5

 
WW – 76 kg paguoda Kamilė GAUČAITĖ Catalina AXENTE (ROU) 0:6

Kvalifikacinės imties starte Indijos atletė Pooja Pooja pirmoji uždirbo taškus. Kelias akimirkas Kamilė vargo gynyboje, bet varžovei papildomų svarbių taškų neatidavė. Maža to, lietuvės veiksmuose radosi grėsmingas ginklas – Kamilė indei Poojai Poojai prasuko net du suktukus! 

Atitrūkusi nuo varžovės, Kamilė sumaniai gynėsi įsikibo į ranką ir blokavo  vargstančios indės atakas..

Aštuntfinalyje Kamilė grūmėsi su balandį Europos čempionės titulą iškovojusia ukrainiete  Alla Belinska.

„Tai mūsų ateitis ir aš Kamilę matau Paryžiuje po trijų metų ir dar kitose olimpinėse žaidynėse. Jos sportinis kelias tik prasideda, nereikėtų laukti stebuklų, svarbu, kad įgautų kuo daugiau patirties kovose su patyrusiomis varžovėmis”, – prieš atrankos turnyrą kalbėjo LIF vadovas Giedrius Dambrauskas.

Sofijoje Kamilei nepavyko rimčiau pasipriešinti varžovei. Fiziškai stipresnė 25-erių ukrainietė jau pirmą minutę parteryje užbėgo už nugaros neįmantriu veiksmu privertė Kamilę pasiduoti.

Ukrainietė pateko į finalą, iškovojo olimpinį kelialapį ir suteikė galimybę Kamilei varžytis dėl turnyro bronzos paguodoje.
 
Pirmoje imtyje dėl trečios vietos Kamilė rezultatu 0:6 nusileido praeitų metų Europos čempionato prizininkei Catalinai Axentei iš Rumunijos. Nepaisant pralaimėjoimo, jauna mūsų šalies kovotoja paliko simpatišką įspūdį, ypač pirmoje turnyro kovoje su Indijos imtynininke. Akistatoje su rumune Kamilė neišvengė smulkių klaidų, kurias daugiau patyrusi varžovė išnaudojo ir susikrovė pranašumą. Tačiau Kamilė akivaizdžiai praturtino savo atakų arsenalą, atsirado mobilumas, kai kuriuose epizoduose puikiai gynėsi.
 
Svoryje iki 76 kilogramų kovoja 21 atletė.

Valdas Malinauskas