GR – 87 kg kval. Petr NOVAK (CZE) – Julius MATUZEVIČIUS 5:2
 
Klaidos kaina
 
Rezultatas 2:5 neatspindi ant imtynių kilimo vykusios dramos. Tas atvejis, kuomet svarstyklės galėjo pakrypti į vieną ar kitą pusę. Pirmas kėlinukas baigėsi su taktiniu minus vienas. Tai reiškia, kad 33-ejų čekui iš odos reikėjo nertis, kad teisėjai pagal nutylėjimą jo nepaklupdytų į parterį už pasyvumą.
 
Viskas lyg ir klostėsi pagal planą, Julius spaudė, Novakas išsibalansavo, teisėjai ruošė standartinę dovaną aktyvesniam kovotojui iš Lietuvos. Tačiau per vieną akimirką viskas apsivertė aukštyn kojom. Joniškietis suklydo – praleido numušimą ir rezultatas tapo 0:3.
 
Nieko tragiško dar neįvyko, Julius nenuleido rankų, ėjo į priekį. Visgi taip norėjosi bent minimalaus teisėjų palankumo, kuomet čekas beveik minutė aklai gynėsi ir blokavo Juliaus veiksmus. Bet pastarieji kovos nestabdė. Tuomet Julius sprogo ir atliko puikų praėjimą į liemenį su numušimu. Laiko atlikti ridenimui marios, tačiau dvikovos pabaigoje lemiamam šturmui jėgų neliko. Dar buvo desperatiškas mėginimas užšokti, bet ir jis bevaisis. Liko retorinis klausimas – gal anksčiau reikėjo spurtuoti ir bobmarduoti čeko gynybą?