Pirmadienį Šiaurės Makedonijoje startavo Europos U23 imtynių čempionatas. Pirmomis dienomis Skopjės Jane Sandanski Arenoje kovojo laisvūnai. Mūsų šalies imtynininkai varžybose nedalyvavo.
 
Šiandien kovas pradeda moterų imtynių atstovės. Trečiadienį grumsis keturios merginos – Vestina Danisevičiūtė (50 kg), Laura Stanelytė (55 kg), Ineta Dantaitė (59 kg) ir Kamilė Gaučaitė (76 kg). Dar viena panelė – Kornelija Zaicevaitė – galynėsis ketvirtadienį.
 
Savaitgalis priklausys klasikams. Mūsų šaliai atstovaus du graikų-romėnų imtynių stiliaus atletai Arminas Lygnugaris (82 kg) ir Arnoldas Baranovas (97 kg).
 
Varžybų pradžia 12.30.
———————————————-
Savo mintimis apie čempionatą pasidalino LIF prezidentas Giedrius Dambrauskas.
 
„Mūsų moterų imtynių komanda bus, ko gero, jauniausia Skopjėje dalyvaujanti rinktinė. Panelėms tikrai bus sunku varžytis, nes U23 čempionato lygis yra labai aukštas – neretai iš varžybų anksčiau laiko iškrenta suaugusių čempionatų prizininkės. Tikiuosi, kad jaunos merginos parodys nagučius. Neabejotina mūsų komandos lyderė yra Europos ir pasaulio jaunių čempionatų prizininkė Kamilė Gaučaitė. Prieš tris metus Kamilė U23 čempionate užėmė trečią vietą, todėl ir šiemet didžiausios viltys siejamos su šia perspektyvia atlete”, – kalbėjo G.Dambrauskas.
 
Burtų valia visos mūsų merginos varžėsi kvalifikacijoje, o sėkmingiausiai dvikova susiklostė Inetai Dantaitei. Šiaulietė varžovei iš Austrijos greitai atliko du keturbalius metimus – susukimą ir dubenį. Antrame kėlinuke Ineta savo pranašumą padidino dar keliais taškais ir, galiausiai, rezultatui esant 12:5, po eilinio 4 taškų vertės išpuolio paguldė austrę ant menčių.
 
Ketvirtfinalyje Ineta neprilygo 2020 metų Europos vicečempionei ukrainietei S.Vynnik. Pastaroji pralaimėjo pusfinalio imtį Europos čempionei bei dukart Europos čempionato trečios vietos laimėtojai Anastasijai Nichitai iš Moldavijos ir palaidojo Inetos Dantaitės viltis kovoti dėl bronzos medalio.
 
Dramatiškai klostėsi Kamilės Gaučaitės dvikova su Rusijos imtynininke Evgenija Zacharčenko. Pirmame kėlinuke Kamilė pora kartų „prasileido” kojas ir varžovė atitrūko sausu rezultatu 5:0. Po pertraukėlės Kamilė puolė medžioti taškus. Nuo K.Gaučaitės atakų rusė gelbėjosi pabėgimais už kilimo. Likus pusei minutei Kamilė užėjimu už nugaros sumažino skirtumą iki minimumo, tačiau lietuvės ryžtą sustabdė finalinis teisėjo švilpukas.
 
Rusė ketvirtfinalyje įveikė vengrę Bernadett Nagy (8:3), o imtyje dėl patekimo į finalą pranoko italę Enricą Rinaldi (8:0). Pergalė prieš italę suteikė Kamilęi galimybę kovoti paguodos turnyre dėl bronzos apdovanojimo. Pirmoje paguodos imtyje K.Gaučaitė pečius surems su pasaulio jaunimo čempione ir bronzos medalio laimėtoja B.Nagy iš Vengrijos.
 
Kamilė yra kovojusi su savo varžove 2016 metais Europos jaunių čempionato aštuntfinalyje Stokholme. Tąsyk K.Gaučaitė lygioje kovoje nusileido vengrei rezultatu 1:3. Ar pavyks revanšas, sužinosime ketvirtadienį.
 
Jauniausia rinktinės atletė Vestina Danisevičiūtė per ilgai mėgino įžengti į kovos su moldave Maria Leorda ritmą. Tuomet, kai susizgribo ir pradėjo rodyti savo charakterį, pritrūko laiko. Vėlyvos atakos neišgelbėjo nuo apmaudaus pralaimėjimo – pergalę šventė 2018 metų Europos jaunių čempionato trečios vietos laimėtoja M.Leorda.
 
Devyniolikmetei Laurai Stanelytei pritrūko įgūdžių ir patirties su keturiais metais vyresne lenke Dominika Kulwicka. Europos jaunių čempionato prizininkė iš Lenkijos laimėjo rezultatu 1:7.
 
Rezultatai:
WW – 50 kg kval. Maria LEORDA (MDA) – Vestina DANISEVIČIŪTĖ 10:8
WW – 55 kg kval. Dominika KULWICKA (POL) – Laura STANELYTĖ 7:1
WW – 59 kg kval. Ineta DANTAITĖ – Celina Michelle DENZ (AUT) pergalė mentėmis
WW – 59 kg 1/4 fin. Solomiia VYNNYK (UKR) – Ineta DANTAITĖ 10:0
WW – 76 kg kval. Kamilė GAUČAITĖ – Evgenija ZACHARČENKO (RUS) 4:5
WW – 76 kg paguoda Kamile GAUČAITĖ – Bernadett NAGY (HUN) ?:?
WW – 72 kg I ratas Anastasiya ZIMIANKOVA (BLR) – Kornelija ZAICEVAITĖ ?:?
WW – 72 kg II ratas Marina SUROVCEVA (RUS) – Kornelija ZAICEVAITĖ ?:?
WW – 72 kg III ratas Maria Larisa NITU (ROU) – Kornelija ZAICEVAITĖ ?:?
 

Čempionatą galima stebėti čia