Šiaurės Makedonijoje vykstančiame Europos U23 imtynių čempionate svarbią pergalę iškovojo Kamilė Gaučaitė. Lietuvė svoryje iki 76 kilogramų paguodos imtyje rezultatu 8:5 įveikė Bernadett Nagy iš Vengrijos.
 
Šiandien vakare Kamilė dėl bronzos apdovanojimo kovos su itale Enrica Rinaldi.
 
Vakar vykusioje kvalifikacinėje imtyje su Rusijos atlete Kamilė nustebino geru funkciniu pasiruošimu. Baigiantis laikui K.Gaučaitė beveik pasivijo vos kvėpuojančią varžovę Evgeniją Zacharčenko, kuri vėliau pasiekė finalą.
 
Akistatoje su vengre Bernadett Nagy Kamilė taip pat lėtai įsivažiavo. Įpusėjus kėlinukui vengrė pirmavo 0:4, tačiau prieš trumpą poilsį K.Gaučaitė atsilikimą sumažino iki dviejų taškų.
 
Antroje imties dalyje Kamilė visiškai perėmė iniciatyvą bei po nubloškimo ir „kryžiuko” pabėgo į priekį 8:4. Paskutinę dvikovos minutę Kamilė paaukojo tašką (užžengė už kilimo), tačiau trijų balų pergalingą persvarą išlaikė savo rankose ir pravėrė duris į mažąjį finalą, kuriame dėl bronzos kausis su Enrica Rinaldi!
 
Priminsime, kad K.Gaučaitei kvalifikacinė kova su Rusijos imtynininke Evgenija Zacharčenko taip pat klostėsi dramatiškai. Pirmame kėlinuke Kamilė pora kartų „prasileido” kojas ir varžovė atitrūko sausu rezultatu 5:0. Po pertraukėlės Kamilė puolė medžioti taškus. Nuo K.Gaučaitės atakų rusė gelbėjosi pabėgimais už kilimo. Likus pusei minutei Kamilė užėjimu už nugaros sumažino skirtumą iki minimumo, tačiau lietuvės ryžtą sustabdė finalinis teisėjo švilpukas.
 
Rusė ketvirtfinalyje įveikė vengrę Bernadett Nagy (8:3), o imtyje dėl patekimo į finalą pranoko italę Enricą Rinaldi (8:0). Pergalė prieš italę suteikė Kamilei galimybę kovoti paguodos turnyre dėl bronzos apdovanojimo.
 
Visi mūsų sportinininkių rezultatai:
WW – 50 kg kval. Maria LEORDA (MDA) – Vestina DANISEVIČIŪTĖ 10:8
WW – 55 kg kval. Dominika KULWICKA (POL) – Laura STANELYTĖ 7:1
WW – 59 kg kval. Ineta DANTAITĖ – Celina Michelle DENZ (AUT) pergalė mentėmis
WW – 59 kg 1/4 fin. Solomiia VYNNYK (UKR) – Ineta DANTAITĖ 10:0
WW – 76 kg kval. Kamilė GAUČAITĖ – Evgenija ZACHARČENKO (RUS) 4:5
WW – 76 kg paguoda Kamile GAUČAITĖ – Bernadett NAGY (HUN) 8:5
WW – 76 kg paguoda Kamile GAUČAITĖ – Enrica RINALDI (ITA) ?:?
WW – 72 kg I ratas Anastasiya ZIMIANKOVA (BLR) – Kornelija ZAICEVAITĖ pralaimėjimas mentėmis
WW – 72 kg II ratas Marina SUROVCEVA (RUS) – Kornelija ZAICEVAITĖ 10:0
WW – 72 kg III ratas Maria larisa NITU (ROU) – Kornelija ZAICEVAITĖ pralaimėjimas mentėmis
 
Valdas Malinauskas