Vilniuje vyko LIF prezidiumo posėdis, kuriame dalyvavo Rimantas Bagdonas, Paulius Daumantas, Albinas Sodaitis, Valdas Malinauskas, Darius Čepauskas, Mindaugas Ežerskis, Andrius Stočkus ir Valdas Kiveris, o taip pat posėdžio svečias – moterų imtynių rinkinės vyr. treneris Aivaras Kaselis.

Posėdžio pradžioje prezidentas pristatė posėdžio darbotvarkę ir apžvelgė LIF veiklą po š. m. kovo 24 d. vykusio prezidiumo posėdžio.

Pristatydamas projektą „Imtynių plėtra Lietuvoje“ prezidentas pristatė galimus šio projekto dalyvius – Kapčiamiestį, Salakus, Kupiškį ir Marijampolės savivaldybę.

Taip pat buvo paminėti dar du galimi nauji imtynių taškai Vilniaus rajono mokyklose – Rudamina ir Zujūnai.

Buvo aptartas dar vienas projektas – siekiama, kad UWW pripažintų Druskininkų sporto centrą tarptautiniu imtynių treniruočių centru. Tuo pačiu priminta, kad liepos 05–14 dienomis organizuojama tarptautinė MTS Druskininkuose, kur laukiama virš 100 dalyvių iš 10 šalių. Į stovyklą pakviesti UWW atstovai.

Europos U15 čempionato metu Vilius Adomaitis ir Marius Baranauskas kėlė savo UWW teisėjų kategorijas – Vilius į antrą, o Marius trečią. Rezultatai bus aiškūs rudenį.

Informuota, kad su LIF nori bendradarbiauti naujas rėmėjas. „Dantų apsauga“, firma siūlo kasmet 840,00 eurų paramą dantų apsaugoms (kapoms).

Prezidiume buvo aptariama LIF ataskaitos ir rinkimų konferencijos data. Sprendimas bus priimtas po konsultacijų su teisininkais.

Daug dėmesio skirta vieninteliam Tokijo OŽ olimpiečiui Mantui Knystautui.

Treneris M. Ežerskis pasidžiaugė, kad Mantas atsigavo po traumos, po atrankos turnyro pailsėjo, sveria 128 kg ir ruošiasi Tokijo OŽ. Artimiausios varžybos vyks Varšuvoje (tarptautinis Pytlasinskio turnyras). Po varžybų Spaloje (Lenkija) numatyta MTS. Paskutinė stovykla bus Druskininkuose liepos 5-14 dienomis. Į OŽ kartu vyks Romas Fridrikas, jiems abiem numatytas specialus treniruočių planas.

Toliau M. Ežerskis išanalizavo visų EČ dalyvių pasirodymus.

Paklaustas, ar šių metų pasaulio čempionate dalyvaus ir neolimpinių svorio kategorijų atstovai, Mindaugas atsakė, kad dar svarstys ar vežti.

Moterų imtynių rezultatus apžvelgė rinktinės vyr. treneris Aivaras Kaselis, o laisvųjų imtynių pasirodymą apžvelgė viceprezidentas Valdas Kiveris.

Dambrauskas pažymėjo, kad su rinktinės vyr. treneriu S. Kasimovu buvo kalbėta apie rinktinės atnaujinimą. Prezidentas paminėjo, kad kitos šalys laisvųjų imtynių problemas sprendžia per „sportinę pilietybę“, tačiau LIFui tai nepriimtina.

Viceprezidentas A. Stočkus kalbėjo apie liūdną imtynių situaciją Šiaulių sporto gimnazijoje. Didelę problemą mato tame, kad trys šalies sporto gimnazijos dirba individualiai ir kad į gimnazijas patenka tų pačių miestelių vaikai, o kiti neatiduoda savo vaikų į gimnazijas. A. Stočkus kviečia susikurti strategiją dėl laisvųjų imtynių. Viceprezidento nuomone, sportinės klasės nepasiteisino, siūlė surinkti perspektyvius moksleivius į sporto gimnazijas.

A.Stočkus kvietė pagalvoti, kuo LIF galėtų prisidėti prie vaikų prisiviliojimo į sporto gimnazijas ir juos išlaikyti, taip pat ieškoti būdų įtikinti tėvus perkelti savo vaikus į gimnazijas.

Prezidentas patvirtino, kad šis klausimas jau yra aptarinėjamas su ŠMSM. Jo nuomone, didžiąja dalimi moksleivių atidavimas į sporto gimnazijas priklauso nuo trenerių ir jų motyvavimo (tarifikacijos) sistemos.

LIF informacija