Norvegijoje laisvūnų kovomis startavo pasaulio imtynių čempionatas. 

Pirmas Oslo Jordal Amfi arenos tvirtumą išmėgino Lukas Krasauskas. Burtų valia kvalifikacijoje vilkaviškiečiui teko grumtis su Makedonijai atstovaujančiu avaru M.Nurovu. Dagestano imtynių mokyklos auklėtinis  nuo 2015 metų pakeitė sportinę pilietybę ir savo naujai šaliai 2019 metais jau spėjo iškovoti pasaulio čempionato bronzą. 

Pirmą akistatos minutę Lukas prasileido keturbalį varžovo išpuolį, tačiau spėjo Nurovo kojas sudėlioti į kryžiuką ir atliko du pervertimus. Lietuvis teigiamu rezultatu džiugino neilgai – Nurovas atliko kelis ridenimus ir grėsmingai nutolo.

„Su tokia gynyba parteryje toli nenueis. Tiksliau be gynybos. Per daug lengvai dagestaniečiui atidavė krūtinę, nematau bent mėginimo numušti suėmimą”, – garsiai komentavo kovą stebėjęs treneris Olegas Antoščenkovas. 

Klasikinių imtynių specialisto įžvalgos buvo teisingos. Tik prasidėjus antram kėlinukui, Nurovas darsyk nubloškė Luką ant kilimo ir po eilinio ridenimo šventė pergalę anksčiau laiko.

Ketvirtfinalyje  M.Nurovą 11:0 nugalėjo olimpinis čempionas amerikietis Kylas Frederickas Snyderis ir užtrenkė vilkaviškiečiui duris į paguodos turnyrą.

Dvikovos vaizdo įrašas:
Magomedgadžis Nurovas (MKD) – Lukas Krasauskas (LTU) 17:6