Praeitų metų Europos čempionato prizininką Kristupą Šleivą pavyko pristabdyti tik šių metų Europos vicečempionui armėnui Malkhasui Amoyanui. Armėnas nesumažino apsukų ir pusfinalyje. Amoyanas- nukovė iranietį Mokhtari, pateko į finalą ir atvėrė Šleivai vartus į paguodą, kurioje dėl išėjimo į mažajį finalą grumsis su norvegu Joergensenu.
 
Dvidešimt dviejų skandinavas prieš penketą metų iškovojo Europos jaunių auksą. Neabejotinai jį namų aplinkoje nuožmiai skatins rėksmingi vikingai. Lengva nebus, bet Šleiva yra Šleiva, ypač, jei jį aplankys tos pačios galios, kaip ir pirmose čempionato kovose su kazachu bei bulgaru.
 
Po kvalifikacinės dvikovos kazachas Kissimetovas ilgai klūpojo susiėmęs už galvos, nes nesuprato kas nutiko. Iki antro kėlinuko jam viskas klostėsi palankiai. Tačiau įsisiautėjęs Kristupas varžova sugniuždė techninių veiksmų virtine.
 
Aštuntfinalio bulgaras Dimitrovas buvo stoiškesnis ir vyriškai priėmė sutriuškinimą anksčiau laiko.
Šleivos-Joergenseno dvikovos nugalėtojas dėl bronzos rungsis su iraniečiu Mokhtariu.
 
Nors dvidešimt vienerių Arminas Lygnugaris vis drąsiau jaučiasi suaugusių imtynių pasaulyje, tačiau tik užsispyręs naivuolis galėjo tikėtis kauniečio pergalės prieš Europos čempioną Akievą. Taip, akistatoje su rusu Arminas neiššoko aukščiau bambos, tačiau kai kuriais momentais atrodė net labai padoriai. Akievo patirtis ir fizinė galia paėmė viršenybę, bet vėliau rusas mūsų delegacijos nepamalonino – pusfinalį pralaimėjo azerbaidžaniečiui Rafigui Husynovui ir užtrenenkė Arminui duris į paguodos turnyrą.
 
Mūsų klasikų šios dienos rezultatai Šiandien Osle vykstančiame pasaulio imtynių čempionte kovos klasikai:
 
GR – 72 kg 3-5 vietos ??????? – Mohammad Reza Hojatollah MOKHTARI (IRI)
GR – 72 kg Paguoda Haavard JOERGENSEN (NOR) – Kristupas ŠLEIVA ?:?
GR – 72 kg 1/4 finalo Kristupas ŠLEIVA – Malkhas AMOYAN (ARM) 0:5
GR – 72 kg 1/8 finalo Kristupas ŠLEIVA – Deyvid Tihomirov DIMITROV (BUL) 8:0
GR – 72 kg Kvalif. Kaharman KISSYMETOV (KAZ) – Kristupas ŠLEIVA 1:11
GR – 82 kg 1/8 Finalo Adlan AKIEV (RWF) – Arminas LYGNUGARIS 10:1