Šeštadienį Panevėžyje klasikų kovomis startuoja Lietuvos imtynių čempionatas. Varžybų metu vyks teisėjų kvalifikacijos kėlimo seminaras. Mūsų šalies teisėjus edukuos ir teorines bei praktine žinias perteiks UWW IS kategorijos teisėjas Karolis Łebkowskis iš Lenkijos.

Aukščiausią kategoriją turintis teisėjas praeitą rudenį vykusiame pasaulio čempionate Osle buvo apdovanotas Tarptautinės imtynių federacijos (UWW) „Auksiniu švilpuku“. Tokio įvertinimo pernai sulaukė tik trys imtynių teisėjai. K.Łebkowskis yra teisėjavęs Rio de Žaneiro (2016) ir Tokijo (2021) olimpinėse žaidynėse.

Mūsų šalies teisėjai turės galimybę dalyvauti Karolio Łebkowskio mokymuose kiekvieną varžybų dieną nuo 12 iki 13 val.

Šiuose susitikimuose yra laukiami ir komandų atstovai, norintys susipažinti su naujausiomis imtynių teisėjavimo tendencijomis.

Yra sutarta, kad teisėjavimo ekspertas Karol Łebkowski stebės ir visas čempionato kovas bei padės teisėjams narplioti ginčytinas situacijas.

Po čempionato seminaro dalyviams, kurie bus išklausę teorinę dalį ir teisėjaus imtynininkų dvikovoms, bus įteikti sertifikatai.

Šių metų čempionato vyr. teisėju paskirtas Marius Baranauskas.  Pernai panevėžiečiui buvo suteikta UWW teisėjo III kategorija.

Visas varžybų transliacijas gyvai galite stebėti nuspaudę nuorodas:

KILIMAS „A”

KILIMAS „B”