Vilniuje vyko Lietuvos imtynių federacijos ataskaitų konferencija.

Federacijos vadovas Giedrius Dambrauskas apžvelgė praeitų metų federacijos veiklą, audito kompanijos atstovas pristatė LIF finansinės veiklos revizijos aktą.

Kiek daugiau laiko užsitęsė konferencijos dalyvių diskusijos dėl LIF įstatų privalomos redakcijos ir diskusijos dėl paplūdimio imtynių plėtros.

Į konferencijos narių klausimus atsakė renginio svečias – Švietimo, mokslo ir sporto viceministras Linas Obcarskas.

L.Obcarskas vos spėjo atsakinėti į trenerių klausimus. Pastaruosius domino  diegiamos naujovės, pereinant prie klubinės sistemos, aiškumo trūkumas dėl finansavimo šaltinių, atotrūkio tarp didžiųjų miestų ir kaimo vietovių mažinimas, trenerio darbo niuansai bei kiti aktualūs klausimai.

Linas Obcarskas patikino, kad naujovės nebus stumiamos buldozeriu, o prie tikslo einama nuosekliai. Tam bus pasirenkamos eksperimentinės pilotinės savivaldybės.

Po konferencijos LIF prezidentas pasidžiaugė produktyviu ir kokybišku darbu ir atkreipė dėmesį į pagrindines spręstinas problemas.

„Visų pirma atkreipiau dėmesį į geografijos plėtrą, per mažą žiūrovų skaičių varžybose bei žemą paplūdimio imtynių lygį. Privalome nedelsiant keisti požiūrį į šį dinamišką imtynių stilių ir imtis iniciatyvos, – kalbėjo LIF vairininkas. – Svarbi buvo ir kitą tema – organizacijos įstatų keitimas vadovaujantis Sporto įstatymo reikalavimais. Pagrindiniai pokyčių punktai – valdymo organų rotacija ir griežtai apibrėžtas kadencijų skaičius.”

Valdas Malinauskas

Valdo Malinausko nuotraukos