Dortmunde vykusiame Vokietijos Grand Prix graikų-romėnų imtynių turnyre Mantas Knystautas (130 kg) nugalėjo tris varžovus ir užėmė pirmą vietą!

Klaipėdietis ketvirtfinalyje rezultatu 3:1 įveikė savo komandos draugą Romą Fridriką, o imtyje dėl patekimo į finalą laimėjo taktinę kovą prieš vokietį Jello Krahmerį (1:1). Lemiamoje akistatoje dėl aukso Mantas 3:0 nukovė dar vieną šeimininkų atletą Eduardą Poppą. Abu vokiečiai, savo kraitėje turi Europos čempionatų bronzos medalius – Krahmeris trečia vietą užėmė užpernai, o Poppas ant prizininkų pakylos stovėjo prieš metus.

Romas Fridrikas turnyre užėmė trečią vietą.

Sunkiajame svoryje kovojo 9 imtynininkai.

Nepaisant sėkmės turnyre, Mantas Knystautas pergalių nesureikšmina.

„Sunkiausia akistata buvo su Krahmeriu. Ir veiksmo parteryje jam nepavyko prasukti. Poppas, mano akimis žiūrint, per daug nesiplėšė. Abu jie konkuruoja tarpusavyje, nes tik vienas iš jų rugsėjį vyks į pasaulio čempionatą, todėl, matyt, neatskleidžia visų kortų“, – po kovų svarstė M.Knystautas.

Mūsų olimpietis taip pat apgailestavo dėl retsykiais pokštą iškrečiančių burtų.

„Aišku, kad atvažiavus į turnyrą norėtųsi su kitais kovoti, bet burtų nepasirinksi. Tačiau ir Romas varžybose kitaip nei treniruotėse kovoja. Vokietijoje taktiką naudojo, norėjo 1-1 laimėti“, – analizuoja Mantas.

Sunkiasvoris taip pat pasidalijo mintimis apie penktoje vietoje likusio Kristupo Šleivos (72 kg; 16 dalyvių) grumtynes.

„Taip, atidžiai stebėjau. Pirmose imtyse Kristupas nušlavė vokietį Nilsą Buschnerį (11:2) ir švedą Christopherį Dahleną (8:0). Pusfinalyje jį pristabdė ukrainietis. Bent man pasirodė, kad Ukrainos treneriai ir pats sportininkas namų darbus pasidarė prieš Šleivą, bent jau stovėsenoje, nes labai jau žinojo ir vengė situacijų, iš kurių Šleiva atakuoja. Ir dar nelaiminga ataka – darė suktuką ir skaudžiai susitrenkė veidą. Po šios traumos jis nustojo kovoti. Buvo minus 4 taškai, tokiam Šleivai vieni juokai šį skirtumą atsilošti, bet jis jau nerizikavo. Todėl ir dėl trečios vietos neišėjo varžytis“, – detaliai Kristupo Šleivos ir Andrii Kulyko pusfinalio eigą atpasakojo M.Knystautas.

Penktą vietą turnyre užėmė ir Vilius Laurinaitis (97 kg; 14 dalyvių). Joniškietis pirmuose ratuose įveikė švedus Augustą Eriksoną (4:1) ir Aleksandarą Stjepanicicių (5:1), tačiau pusfinalyje nusileido ukrainiečiui Serhijui Omelinui (0:4).

Šiame svoryje kovojęs Martynas Nemsevičius pralaimėjo pirmą imtį ir liko tryliktas.

Tarptautiniame imtynių turnyre Vokietijoje jovojo 102 klasikai iš 15 valstybių.

Valdas Malinauskas