Pasaulio imtynių U23 čempionatas Viliui Savickui padovanojo tris šansus. Tiksliau, dovanėlę įteikė iki finalo nukeliavęs kolega iš Irano Sohrabis. Užsitikrinęs pasaulio čempionato sidabrą, iranietis pravėrė duris į bronzinių mūšių areną 21-nerių lietuviui.
 
Drįstu numatyti, kelias nebus glotnus, tačiau, norint pakartoti penkerių metų senumo rezultatą, kuomet Vilius Europos jaunių čempionate Sarajeve užėmė trečią vietą, teks paplušėti iš peties ir primerkt akis į varžovų pasiekimus.
 
Pirmas laiptelis – šokis su Julianu Stivenu Hortu Acevedu. Dvejais metais vyresnis olimpietis iš Kolumbijos mėgins paskandinti aistringame imtynių kumbijos ritme, tačiau tikimės, kad Vilius bus atsparus pietietiškų garsų kerams, o jo griežtas ir konkretus klumpakojis privers pasiduoti Panamerikos čempioną.
 
Statistiškai, vertinant pasiekimus, kirgizas Amanat Samatas Uulu turėtų būti lengviausiai praeinamas. Visgi, žinant, kad kirgizai paskutiniame pasaulio čempionate Belgrade prieš mėnesį iškepė du čempionus ir vieną prizininką, nurašyti Azijos vicečempiono nederėtų.
 
Jei pavyktų peržengti du laiptelius, atsivertų pasakiško grožio pjedestalas. Tiesa, šalia bronzinės pakylos tykotų Diego Chkhikvadzė. Gruziną būtų nepaprasta įveikti, lygiai taip pat, kaip ir parašyti jo pavardę be klaidų iš pirmo karto. Kaip ne kaip, Viliaus bendraamžis pasiėmė ne tik Maradonos vardą, bet ir tris Europos bei vieną pasaulio jaunimo čempiono titulus.
 
Bet kuriuo atveju, nurašyti mūsų imtynininko nederėtų. Apie Vilių tik teigiamai kalba ir vienas jo trenerių Olegas Antoščenkovas.
 
„Stiprus. Atsakingas. Darbštus. Ypač pastarąją, darbštumo, savybę vertiname. Kol kas Vilius nėra itin techniškas, ypač viršutinis parteris šlubuoja, bet vaikinas dirba kryptingai ir tobulėja. Tą pastebiu ne tik aš, bet ir rinktinės treneris Mindaugas Ežerskis. Jis dar pora metų galės varžytis šioje amžiaus grupėje, todėl nėra spaudžiamas, tiesiog, tegul išnaudoja savo stipriąsias puses ir įgyja patirties“, – gerais žodžiais Vilių apibūdino treneris.
 
Valdas Malinauskas