Gruodžio 10 dieną panevėžiečiai kviečia į tarptautinį graikų-romėnų jaunučių ir jaunių turnyrą. Pasak vieno organizatoriaus, klubo „Imtis“ vadovo Mariaus Baranausko, šios varžybos vykdomos jau penktą kartą, o šiųmetis turnyras debiutuos “Panevėžys Open 2022“ pavadinimu.

„Turnyrą mes rengiame ir organizuojame kartu su Panevėžio miesto savivaldybe ir pagrindiniu mūsų turnyro rėmėju UAB „Navari“. Kiekvienais metais vis augame, dalyvių gretos didėja. Šiemet į turnyrą atvyksta Izraelio, Norvegijos, Latvijos, Estijos, Ukrainos, Vokietijos, Lenkijos ir Serbijos komandos, ir,  aišku, sportininkai iš visos Lietuvos. Galimai pamatysime ir Moldovos ekipą – jie tvarkosi kelionės dokumentus ir tikisi suspėti į varžybas“, – užsienio bei šalies sportininkų ir trenerių susidomėjimu varžybomis džiaugiasi M.Baranauskas.

Organizatoriai žada neapsiriboti vien sportine dalimi ir renginį ruošiasi praturtinti ypatinga programa.

„Atvykę svečiai atidarymo metu ir prieš finalines kovas pamatys tikrą šou. Galiu pažadėti, kad visi atvykę į Panevėžio lengvosios atletikos maniežą iš jo išeis tik po apdovanojimų“, – visų paslapčių neatskleidžia treneris.

Dar prieš metus organizatoriai tikėjosi įtraukti turnyrą į Tarptautinės imtynių federacijos (UWW) varžybų kalendorių, tačiau nesiryžo skubėti dėl privalomų specifinių reikalavimų.

„Pernai jau galvojome, kad šį turnyrą rengsime po UWW vėliava, tačiau dar nėra atlikti visi „namų darbai“. Šiai metais, manau, įsitvirtinsim rinkoje, apie mus sužinos daug daugiau šalių ir kitas turnyras jau turės solidžių tarptautinių varžybų statusą“, – viliasi M.Baranauskas.

Turnyras vyks 2022 m. gruodžio 10 d. Panevėžio lengvosios atletikos manieže.

Varžybų pradžia – 10 val.

Šventinė dalis ir finalai – 17.30 val. 

Valdas Malinauskas