Ilmajokyje (Suomija) vykusiame aukščiausio UWW lygio tarptautiniame graikų-romėnų imtynių Arvo Haavisto turnyre Adomas Grigaliūnas (67 kg) ir Martynas Nemsevičius (87 kg) iškovojo aukso medalius.

Įspūdingai kovoję lietuviai pasiekė po keturias pergales. Ypač grėsmingai grūmėsi M. Nemsevičius, kuris visus savo varžovus patiesė anksčiau laiko. Tuo tarpu A.Grigaliūnas dvi pergales pasiekė taškais ir tiek pat aiškia persvara.

Suomijoje eilinį kartą sublizgėjo Rokas Čepauskas (72 kg). Aštuoniolikos vilnietis lemiamoje imtyje tik vienu tašku nusileido septyneriais metais vyresniam pasaulio jaunių čempionui suomiui Matiasui Lipasčiui ir užėmė antrą vietą.

Ne ką mažesnę staigmeną pateikė Mindaugas Venckaitis (97 kg), kuris nuožmioje dvikovoje įveikė kylančią Estijos imtynių žvaigždę, pasaulio ir Europos jaunimo čempionatų nugalėtoją bei prizininką Richardą Karelsoną. Tauragiškis intrigą sukūrė ir lemiamoje akistatoje su trisdešimtmečiu Peteriu Oehleriu. Tačiau šįsyk pritrūko patirties – pasaulio čempionato penktos vietos laimėtojas bei pasaulio jaunimo vicečempionas iš Vokietijos išplėšė pergalę rezultatu 4:5 ir tapo turnyro nugalėtoju, o Venckaičiui atiteko sidabro apdovanojimas.

Sunkiasvorių mūšį laimėjo dukart Europos čempionatų bronzos medalių laimėtojas suomis Elias Kuosminenas. Dėl antros vietos sukibo Romas Fridrikas (130 kg) ir pasaulio bei Europos jaunimo (U23) čempionatų prizininkas Franzas Richteris iš Vokietijos. Dvikovą mentėmis laimėjo R.Fridrikas ir pasipuošė turnyro sidabro medaliu.

Trečią vietą varžybose iškovojo Paulius Galkinas (77 kg).

„Maloniai stebina jaunimas. Tiek Rokas Čepauskas, tiek Adomas Grigaliūnas savo pasirodymais rezervavo vietas rinktinėje, jie savo užsispyrimu ir atsakingu požiūriu į darbą įrodė, kad amžius nėra kliūtis dalyvavimui aukščiausio lygio varžybose. Ta malonia gaida užbaigiam šių metų tarptautinių varžybų ciklą, o jau sausį laukia naujas etapas, kurio pagrindinis akcentas Lietuvos čempionatas. Po šių varžybų susidėlios rinktinės pagrindas, kuris bus ruošiamas startams Europos ir pasaulio čempionatuose bei tarptautiniams UWW turnyrams“, – kalbėjo rinktinės treneris Mindaugas Ežerskis.

Komandų įskaitoje mūsų šalies rinktinė užėmė pirmą vietą (42 tšk.). Lietuviai daugiau nei dvigubai aplenkė estus (17 tšk.) ir vietos Ilmajokio ekipą (16 tšk.).

Tarptautiniame turnyre Ilmajokyje kovojo 40 klasikų iš Suomijos, Estijos, Danijos, Vokietijos, Ukrainos ir Lietuvos.

Valdas Malinauskas