Šiandien Bukarešte startavo Europos imtynių U23 čempionatas. Rumunijos sostinėje darbuosis keturi klasikai ir net penkios panelės.
 
Graikų-romėnų imtynių turnyre burtai visai nesišypsojo Aisčiui Liaugminui (77 kg). Kaunietį jau pirmoje imtyje egzaminavo olimpinio jaunių festivalio čempionas ir Europos U23 čempionato nugalėtojas Khasajus Hasanlis iš Azerbaidžano. Nepaisant nesėkmės (0:9), kaunietis mėgins siekti medalio paguodos dvikovoje su turku Sahanu Arcaru.
 
Pastaruoju metu gerais rezultatais džiuginantis Adomas Grigaliūnas (67 kg) kibs į atlapus Europos jaunių čempionato prizininkui Iosifui Ionescui ir Rumunijos.
 
Vilių Savicką (72 kg) laukia neprasta akistata su Europos U23 čempionato trečios vietos laimėtoju Krisztoferiu Klanyjumi iš Vengrijos.
 
Šių metų Lietuvos čempionate komandos favoritą Vilių Laurinaitį įveikęs ir sensaciją pateikęs Mindaugas Venckaitis (97 kg) varžysis su grėsmingu gruzinu Lasha Tvildianiu. Kaip ir Klaipėdoje tauragiškiui sekunduos brolis, 2007 metų pasaulio čempionato prizininkas, olimpietis Valdemaras Venckaitis.
 
Graikų-romėnų imtynių stiliaus čempionato rezultatai:
GR-67 kg kval. Iosif Alexandru IONESCU (ROU) – Adomas GRIGALIŪNAS
GR-72 kg 1/8 Krisztofer KLANYI (HUN) – Vilius SAVICKAS
GR-77 kg paguoda Sahan ACAR (TUR) – Aistis LIAUGMINAS
GR-77 kg 1/4 Khasay HASANLI (AZE) – Aistis LIAUGMINAS 9:0
GR-97 kg 1/8 Lasha TVILDIANI (GEO) – Mindaugas VENCKAITIS
 
Po klasikų estafetę perims moterų imtynių atstovės.
 
Trečiadienį, kovo 15 dieną, risis Gabija Dilytė (50 kg), Laura Stanelytė (55 kg), Gabrielė Dilytė (59 kg) ir Kamilė Gaučaitė (76 kg). Ketvirtadienį dėl čempionato apdovanojimo grumsis Vestina Danisevičiūtė (53 kg).
 
Čempionatas finišuos kovo 19 dieną.