Bukarešte tęsiasi Europos U23 imtynių čempionatas.
 
Skambiai kovas moterų imtynių turnyre pradėjo mūsų šalies rinktinės lyderės.
Šiaulių sporto centro „Atžalynas” auklėtinės Kamilė Gaučaitė (76 kg) ir Gabija Dilytė (50 kg) burtų valia startavo ketvirtfinaliuose ir iškovojo pergales. 
 
Kamilė pirmame kėlinuke išsiveržė į priekį ir išlaikė iniciatyvą imtyje su Europos jaunimo čempionato prizininke Elene Irina Margas iš Rumunijos. K.Gaučaitė įveikė varžovę rezultatu 5:0 ir pateko į pusfinalį. Imtyje dėl išėjimo į finalą Kamilė kovos su Europos U23 čempionato bronzos medalio laimėtoja Mehtap Gultekin iš Turkijos.
 
Gabijos Dilytės kelias į pusfinalį buvo daug sudėtingesnis. Ilgą laiką jai nepavyko pramušti azerbaidžanietės Shaharos Nazarovos gynybos. Galiausiai Gabi prigavo varžovę, tačiau paguldyti ant menčių azerbaidžanietės nepavyko. Antrame kėlinuke Nazarova dar labiau padidino atotrūkį, tačiau Gabi nenuleido rankų. Tiksint priešpaskutinei minutei ji sėkmingai atakavo ir parbloškė Nazarovą ant kilimo. Varžovei nepavyko ištūkti iš Gabijos gniaužtų, kuri pasiekė įspūdingą pergalę mentėmis! 
 
Tai yra ne pirma valios pastangomis pasiektas Gabijos laimėjimas. Prieš metus vykusiame Europos U23 čempionate G.Dilytė likus vos kelioms sekundėms iki grumtynių pabaigos prisegė prie kilimo beveik šešias minutes pirmavusią turkę Zehrą Demirhan ir iškovojo čempionato bronzą.
 
Šiandien kitame etape G.Dilytė dėl išėjimo į finalą kovos su Europos U23 imtynių čempionato penktos vietos laimėtoja Emanuela Liuzzi iš Italijos.
 
WW – 50 kg 1/2 fin. Gabija DILYTĖ – Emanuela LIUZZI (ITA) 1:4
WW – 50 kg 1/4 fin. Gabija DILYTĖ – Shahana Nazarova (AZE) pergalė mentėmis
 
WW – 55 kg kvalif. Laura STANELYTĖ – Mihaela SAMOIL (MDA) 0:10
 
WW – 59 kg kvalif. Gabrielė DILYTĖ – Ebru DAGBASI (TUR) 0:5
 
WW – 76 kg 1/2 fin. Kamilė GAUČAITĖ – Mehtap GULTEKIN (TUR) 5:0
WW – 76 kg 1/4 fin. Elena Irina MARGAS (ROU) – Kamilė GAUČAITĖ 0:5