Birželio 17-18 dienomis Druskininkuose vyks neeilinis imtynių renginys – tarptautinis turnyras „Druskininkai Cup”.

Pasak varžybų sumanytojo trenerio Mindaugo Ežerskio, šiemet į renginį užsiregistravo virš 90-ies imtynininkų iš keturiolikos valstybių.

„Susidomėjimas didžiulis, susidūrėme su grūstimi tiesiogine šio žodžio prasme. Norinčių atvykti daug daugiau, nei galime kokybiškai pasirūpinti. Kai kurios komandos dalyvavimą rezervavo dar pernykščio turnyro metu”, – apie šalies kurorte vyksiančių varžybų populiarumą kalbėjo treneris.

Vos po kelių mėnesių, rugsėjį, vyks itin svarbus pasaulio imtynių čempionatas. Belgrade bus kovojama ne tik dėl taurių apdovanojimų, bet ir dėl kelialapių į Paryžiaus olimpines žaidynes. Todėl visos rinktinės kruopščiai renkasi turnyrus, kuriuose galėtų deramai pasitikrinti savo jėgas.

„Vyksta pasiruošimo „pasauliui” procesas, komandos siekia laiku patekti į ritmą. Mes užsieniečiams vertingi ne tik dėl to, kad Druskininkuose vyks UWW kategorijos varžybos, bet ir puikiomis treniruočių sąlygomis. Didelė dalis komandų beveik dviems savaitėmis pratęs viešnagę Lietuvoje ir dalyvaus treniruočių stovykloje. Ką jau kalbėti apie kitas komandas, jei jau vokiečiai negaili liaupsių Druskininkų sportininkų rengimo centrui ir juokais prašo nuleisti kokybės kartelę, nes patiems reikės nertis iš kailio, kad panašią stovyklą surengti ne blogiau”, – šypsojosi olimpietis.

Kaip jau įprasta, Mindaugas nenoriai prognozavo savo auklėtinių pasirodymą, tačiau tikisi, kad rezultatas bus geresnis, nei prieš metus, kuomet buvo suteiktos poilsio dienos rinktinės lyderiams Kristupui Šleivai ir Mantui Knystautui.

Valdas Malinauskas