Vinipege (Kanada) vykusiose Pasaulio policininkų ir ugniagesių žaidynių imtynių turnyruose Giedrius Valeika iškovojo du medalius!

Graikų-romėnų imtynių varžybose Lietuvos policijos mokyklos vyriausiasis specialistas nugalėjo du varžovus ir iškovojo žaidynių auksą svoryje iki 87 kilogramų.

Laisvųjų imtynių turnyre atletas iš Troškūnų grūmėsi su penkiais imtynininkais iš Indijos, Kanados, Slovakijos ir JAV. Giedrius patyrė vieną pralaimėjimą, tačiau tai nesutrukdė jam kovoti mažajame finale, kur jis įveikė varžovą ir užėmė trečią vietą.

G.Valeika Pasaulio policininkų ir ugniagesių žaidynėse dalyvauja antrus metu paeiliui. Pernai Roterdame jis taip pat tapo graikų-romėnų imtynių turnyro nugalėtoju. Tačiau ne mažiau už pasiekimus ant imtynių kilimo 42-jų sportininkas vertina žaidynių atmosferą.

„Savo mastu renginys nedaug nusileidžia olimpinėms žaidynėms. Oficialiuose pranešimuose skelbiama, kad į Manitobos provincijos sostinę varžytis atvyko 10000 atletų iš daugiau nei 70 pasaulio šalių, – stebisi žaidynių nugalėtojas iš Lietuvos. – Todėl tikrai yra su kuo pabendrauti, užmegzti ryšius, pasidalinti įspūdžiais ir pasisemti profesinės patirties“.

Giedrius Valeika yra dukart Lietuvos imtynių čempionatų prizininkas. Jo pirmasis treneris Arvydas Krikščiūnas.

Žaidynėms atletas ruošėsi Kauno imtynių klube ,,Lokiai” bei Anykščių krašte su treneriais Algirdu Pupkiu ir Renatu Puikiu.

Sūnus – tėvo sportiniu keliu

Sportiniu tėvo keliu seka sūnus Liutauras. Tiesa, sūnus pasirinko penkiakovininko kelią.

„Be abejo, Liutauras lankė imtynių treniruotes, tačiau jam dvikovės kažkaip „neprilipo“, nėrė į baseiną ir, trenerio įtikintas, pasirinko penkiakovę, kur pasiekė gerų rezultatų. Liutauras jau yra daugkartinis savo amžiaus grupių šalies čempionas, o šiemet Europos jaunių iki 17-os metų čempionato estafetėje užėmė trečią vietą. Verta pridurti, kad Liutauras buvo vienas jauniausių čempionate – tuo metu jam tebuvo keturiolika“, – sūnaus pasiekimais džiaugiasi Giedrius Valeika.   

Valdas Malinauskas