Belgrade tęsiasi pasaulio imtynių čempionatas.
 
Šeštadienį graikų-romėnų imtynių stiliaus turnyre iki šiol be pralaimėjimų žengęs Mindaugas Venckaitis (97 kg; 38 dalyviai) patyrė nesėkmes ir užėmė penktą vietą.
 
Tauragiškio varžovas imtyje dėl bronzos šių metų Europos čempionato prizininkas Arturas Omarovo iš Čekijos pasirinko gynybinę taktiką ir pirmame kėlinuke paaukojo taktinį tašką Mindaugui.
 
Antrame kėlinuke lietuvis buvo įspėtas ir rezultatas tapo lygus, bet pagal papildomus kriterijus jau pirmavo Čekijos atletas. Ties šiuo rezultatu bėdos nesibaigė. A.Omarovas parteryje ridenimu iškrapštė dar du balus ir padėjo tašką lenktynėse dėl bronzos, o M.Venckaitis, kurio kraitėje trys laimėjimai ir dvi nesėkmės, tapo pasaulio čempionato penktos vietos laimėtoju.
 
Nepaisant to, kad Mindaugui nepavyko pakartoti brolių Valdemaro ir Edgaro rezultatų, kurie pasaulio bronzą laimėjo 2007-ais (Valdemaras) ir 2014-ais (Edgaras) metais, tai neabejotinai įspūdingas 22-iejų tauragiškio pasiekimas, ypač žinant, kad Belgrade jis nuo savo kelio nušlavė tris elitinius planetos imtynininkus.
 
Po apdovanojimų ceremonijos vykusiame Paryžiaus olimpinių žaidynių kvalifikaciniame turnyre Mindaugas antrame kėlinuke neatlaikė Abubakaro Chašlachanovo atakos parteryje ir kol kas liko be olimpinio kelialapio.
 
Primename, kad pirmame rate eliminuotas pasaulio čempionato prizininkas Arifas Niftullaevas iš Azerbaidžano, o antrame rate švariai paguldytas Europos vicečempionas Arvis Martinas Savolainenas iš Suomijos.
 
Ketvirtfinalio kautynėse varžovo teritorijoje Mindaugas suvartė Europos ir pasaulio čempionatų prizininką, Serbijos atstovą Michailą Kajaią (9:0).
 
Deja, imtyje dėl patekimo į finalą M.Venckaitis neatlaikė trijų skirtingų spalvų olimpinių medalių laimėtojo Arturo Aleksanyano iš Armėnijos preso, kuris savo pergalingus taškus surinko parterio pozicijoje.
 
Mindaugo Venckaičio rezultatai:
 
GR – 97 kg OŽ kval. – Abubakar KHASLAKHANAU – Mindaugas VENCKAITIS 5:1 (pralaimėjimas mentėmis)
GR – 97 kg 3-5 v. Artur OMAROV (CZE) – Mindaugas VENCKAITIS 3:1
GR – 97 kg 1/2 Finalo Artur ALEKSANYAN (ARM) – Mindaugas VENCKAITIS 9:0
GR – 97 kg 1/4 Finalo Mindaugas VENCKAITIS – Mihail KAJAIA (SRB) 9:0
GR – 97 kg 1/8 Finalo Arvi Martin SAVOLAINEN (FIN) – Mindaugas VENCKAITIS 0:4 (pergalė mentėmis)
GR – 97 kg 1/16 Finalo Mindaugas VENCKAITIS – Arif NIFTULLAYEV (AZE) 7:3