Lutrakyje (Graikija) vyko 2023 metų pasaulio imtynių veteranų čempionatas. Korinto įlankos kurorte surengtose varžybose dalyvavo ir du mūsų šalies atletai.

Laisvųjų imtynių stiliaus turnyre kovojęs Antanas Merkevičius (70 kg) užėmė penktą vietą. Antanas burtų valia išvengė kvalifikacijos ir kovas pradėjo aštuntfinalyje, kur susitiko su amerikiečiu Stephenu Hortonu ir pralaimėjo rezultatu 0:10. Būsimasis vicečempionas „ištraukė“ pagėgiškį į paguodą, kurioje surėmė pečius su antru JAV atletu Michaeliu Madriu bei nukovė varžovą rezultatu 7:0. Pergalė atvėrė duris į mažąjį finalą. Imtis dėl trečios vietos tarp A.Merkevičiaus ir Donaldo Edwardo Joneso, žinoma, iš JAV, baigėsi lygiosiomis rezultatu 3:3, tačiau pagal papildomus kriterijus pergalė ir bronza atiteko amerikiečiui.

Graikų-romėnų imtynių čempionate Antanas patyrė du pralaimėjimus ir šventė vieną pergalę bei kilo septintas.

„Svarbu, kad nugalėjau kirgizą Talantą Begalijevą. Jis paskutiniame čempionate pavojingai imtyniavo ir man nosį suknežino. Dabar ramiau jaučiuosi“, – saldžiu revanšu pasidžiaugė lietuvis.

Tokių varžybų debiutantas Edgaras Voitechovskis (88 kg) tarp laisvūnų liko septintoje vietoje. Klaipėdietis vieną kovą laimėjo ir patyrė vieną nesėkmę.

 Rezultatai:

Antanas Merkevičius (70 kg; „E“ amžiaus divizionas):

  • laisvosios imtynės (FS) – 5 vieta (17 dalyvių iš 13 šalių);
  • graikų-romėnų imtynės (GR) – 7 vieta (18 dalyvių iš 14 šalių).

Edgaras Voitechovskis (88 kg; „A“ amžiaus divizionas);

  • laisvosios imtynės (FS) – 7 vieta (18 dalyvių iš 13 šalių).

Čempionate kovojo 715 imtynininkų iš 48 šalių.

Ingrida Juciūtė