Panevėžyje vykusiame tradiciniame tarptautiniame graikų-romėnų imtynių turnyre devynis aukso medalius iškovojo mūsų šalies jaunieji atletai. Likę šeši aukščiausios prabos apdovanojimai iškeliavo į Daniją, Serbiją ir Ukrainą.

Puošniai įrengtame miesto lengvosios atletikos manieže žiūrovai stebėjo ne tik nuožmias jaunių ir jaunučių amžiaus grupių atletų imtynių dvikovas, bet turėjo galimybę mėgautis „Lietkabelio“ šokėjų ritmingais pasirodymais ir didžėjų meistriškai sukurtu muzikiniu fonu.

Atvykę miestelėnai ir Panevėžio svečiai skendo dekoratyvinių dūmų uždangoje, tuo tarpu imtynininkai iš devynių užsienio šalių bei Lietuvos varžėsi ne tik dėl turnyro medalių, bet ir dėl varžybų geriausio imtynininko titulų.

Šių metų „Panevėžio Open“ turnyre vienas renginio organizatorių Aleksandras Smirnovas ir klubo „Imtis“ vadovai išskirtiniais prizais – odiniais diržais su užrašu „Geriausias imtynininkas“ – apdovanojo šių metų Europos jaunučių čempionato trečios vietos laimėtoją Benediktą Bubelevičių ir Mykolą Kazėną.

Tituluotas treneris Valdemaras Venckaitis taip pat atkreipė  į puikią organizaciją ir gerą dalyvių pasirengimą.

„Turnyras tradiciškai išlaiko aukštą lygį tiek organizacine prasme, tiek dalyvių kokybe. Be geriausų ūsų šalies jaunųjų imtynininkų į Panevėžį atvyko tikrai pajėgūs užsienio atletai. Malonu, kad mūsiškiai skynė ne vieną pergalę, tačiau svarių pamokų pateikė ir užsieniečiai, tarp kurių į akis krito ukrainiečio Nazaro Byakino užtikrintos kovos. Apskritai, visi ukrainiečiai kapojasi dėl aukščiausių vietų ir tai nėra naujiena – imtynės jų šaly turi gilias šaknis. Tuo tarpu maloniai nustebino porą tūkstančių kilometrų sukorę serbai ir lengvasvoriai norvegai. Kovose su galingais varžovai mūsiškiai sukaupė geros patirties, iš esmės toks ir yra turnyrų tikslas “, – įspūdžiais dalinosi pasaulio čempionato prizininkas V.Venckaitis.

Savo ruožtu, prie imtynių projekto plušėję treneriai Marius Baranauskas ir Andrius Vaičiūnas tikina, kad stabdžių neketina minti, o, atvirkščiai, mėgins ir toliau stebinti šalies imtynių mėgėjus.

„Kartu su Panevėžio miesto savivaldybe, miesto graikų-romėnų imtynių sporto klubu “Imtis“ bei patikimu rėmėju bei organizatoriumi Aleksandru Smirnovu iškart po naujųjų pradėsime ruoštis eiliniam turnyrui, kuris vyks po metų. Tikimės, kad užsienio komandos iš anksto įtrauks mūsų renginį į savo planus, o mes aktyviai dirbsime kviečiant į svečius imtynių valstybių, tokių kaip Turkija, Gruzija ir panašiai, imtynininkus“, – optimizmo nestokoja treneris M.Baranauskas.

Valdas Malinauskas

VS-photo nuotraukos

Varžybų nugalėtojais svorio kategorijose tapo:

33 kg Rytis Dambrauskas (LTU);

38 kg Oliver Rasmussen (DEN);

41 kg Ebbe Jorgensen (DEN);

44 kg Mykolas Kazėnas (LTU);

48 kg Edvardas Volkovas (LTU);

52 kg Dmytro Kukharenko (UKR);

57 kg Domas Ulkė (LTU);

62 kg Balazs Ujhelyi (SRB);

68 kg Ričardas Taujanskis  (LTU);

75 kg Benediktas Bubelevičius (LTU);

85 kg Julius Gikaras (LTU);

60 kg Volodymyr Karpeychyk (UKR);

69 kg Nazar Byakin (UKR);

74 kg Kasparas Juodelis (LTU);

85 kg Platon Špolianskij (LTU);

110 kg Illia Buryshev (UKR).