Sausio 6-7 dienomis Anykščiuose vyks 78-asis Lietuvos imtynių čempionatas.

Varžybose kovos graikų-romėnų, moterų ir laisvųjų imtynių meistrai.

Prieš varžybas pakalbinome visų trijų olimpinių imtynių stilių viceprezidentus.

Šiandien į klausimus atsako Andrius Stočkus (moterų imtynės).

„Kas erzina? Kad moterų imtynės traukiasi čempionato dalyvių skaičiumi. Stebiuosi, jog Lietuvos čempionatas ne visiems treneriams yra prioritetas“, – paklaustas, kokiomis nuotaikomis pasitinka artėjantį šalies imtynių čempionatą, su nepasitenkinimu balse atrėžė federacijos viceprezidentas Andrius Stočkus. – Europoje, tarkim, įveikus vieną ratą gali tikėtis gan aukštos pozicijos, už kurią treneriai gauna kategoriją, o sportininkės stipendiją, o Lietuvos čempionate reikia vargti, o bonusų praktiškai jokių nėra. Tokia neskatinanti sistema, todėl, matomai, ir nesiveržia“

Pernai vykusiame čempionate šešiose svoriuose kovojo 27 merginos. Žvelgiant į paraiškas, būtų smagu, kad šiemet moterų imtynių čempionatas pagausėtų, bet stebuklas mažai tikėtinas. 

„Išėjo atlečių karta, o naujas imtynininkes auginti yra sunkus darbas. Ne kiekvienas treneris nori pradėti treniruoti panelių, nes jas išlaikyti salėje sudėtinga, o rezultatų nori visi čia ir dabar. Žinau, mėgina kažką klijuoti Kornelija Zaicevaitė, dar keli treneriai, bet entuziazmo jų žvilgsniuose ne per daugiausia“, – svarsto A.Stočkus.

Pasak viceprezidento, pagrindinių lyderių – Danutės Domikaitytės ir Kamilės Gaučaitės – meistriškumo atotrūkis yra akivaizdus. Kitoms panelėms teks rimčiau pasistumdyti. Tuo pačiu jis pasidžiaugė ir gera naujiena – po motinystės atostogų ant imtynių kilimo sugrįžo talentinga Ineta Dantaitė.

„Panda“ draugiškai vadinama 21-rių šiaulietė dukters Arielės susilaukė kiek daugiau nei prieš metus ir jau po savaitės su dukrele pasirodė salėje.

„Pradžiai porą mėnesių treniravausi labai atsargiai, nuo balandžio judėjau rimčiau, o vasarą salėje pilnu krūviu stumdžiausi du kartus per dieną, – apie sugrįžimą ant kilimo pasakojo dešimties Europos ir pasaulio čempionatų bei Europos  jaunimo olimpinio festivalio dalyvė. – Sporto nemečiau, atvirkščiai, norėčiau gerai pasiruošti ir dalyvauti savo amžiaus Europos čempionate,“ – kalbėjo šiuo metu kasdien salėje arianti Ineta Dantaitė.

Valdas Malinauskas